Thompson_Makao_lada_13

Fotó: Eurosport

Egyszerre volt örömteli és csalódást keltő a makaói hétvége James Thompson és a Lada Sport Lukoil csapat számára. A brit pilóta több alkalommal is műszaki hibákba ütközött, a második futamon pedig Pepe Oriola a falnak lökte, ám közben voltak biztató jelek is a Grantánál
Thommo hetedik lett pénteken a Q2-ben, amivel a második futamra megszerezte a második rajtkockát. És mivel Makaóban egyáltalán nem könnyű előzni, ez jó esélyt jelentett a Lada első dobogós eredményére.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
"Nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült dobogóra állnom, és nem tudtam befejezni a versenyeket, mivel szerintem az egész szezon során most volt a legjobb az autónak. A második szektorban elképesztően jól ment, egy-két alkalommal enyém volt a legjobb részidő" - mesélte Thompson a WTCC Blognak.
Az első futam mindössze egy körig tartott JT-nek, aki műszaki hiba miatt hamar a boxba kényszerült. Egy próbamenetre ugyan még kijött, de utána csak a második versenyre készült.
A második rajtkockából indulva viszonylag egyszerű volt a képlet. Valahogy meg kellett úsznia az első két gyors kanyart, ahol a Lada rengeteget veszített a többiekkel szemben, kivédekezni a Lisszabont, és utána már biztonságban volt, hiszen a középső szektorban a legjobbak közé tartozott az autója.

Thompson_makao_lada_melco

Fotó: Eurosport

"Az első szektorban komoly gondjaink voltak az autó kis mérete és a gyenge aerodinamika tulajdonságai miatt. Különösen az újraindításoknál volt nehéz dolgom, amikor a mögöttem jövők csoportos szélárnyékból támadhattak."
Újraindításból pedig volt bővel. Thompson a rajtnál és az első újraindításnál még sikeresen megőrizte a helyét, sőt az ázsiai pilóták által összehozott gubancig úgy tűnt, meglehet a dobogó. A harmadik rajtnál viszont már Rob Huff és James Nash is megelőzte az első szektorban.
"Biztos vagyok benne, hogy az újraindítások nélkül összejött volna a dobogó" - tette hozzá Thommo.
A kegyelemdöfést végül Pepe Oriola adta meg az angolnak, aki - akárcsak az első futamon Chiltonnal - megint lehetetlen helyen akart előzni, és a falnak lökte a ladást.
"Beszéltem Pepével, és mi mást mondhatnék, egy nagyon elbénázott manőver volt. Ha ott előzni próbálsz, biztos, hogy valamelyik autó a falba fog állni. Az első futamon is megcsinálta, és nekilökte Chiltont a korlátnak, de úgy tűnik nem tanult belőle. Azért is idegesít a dolog, mert az egyes szektorban sokkal gyorsabb volt, és kockázat nélkül megelőzhetett volna."
Beszélgetésünk során azt is elárultam JT-nek, hogy Norbi kiesése után a magyar szurkolók egy jelentős része neki és a Ladának drukkolt a makaói hétvégén.
"Nagyon jó érzés azt hallani, hogy drukkoltak nekem a magyarok, hiszen fantasztikus a szurkolótábor. Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport nagyszerű eredményeket ért el idén, és egy kicsit én is a rajongójuk lettem"  - zárta Thompson.

Thompson_makao_zoe

Fotó: Eurosport

Az összetett 14. helyén végző pilóta hazafelé egy párnapos kitérőt tart Dubaiban, ahol kedvesével, Zoével piheni ki a szezon izgalmait, majd kezdődik a várakozás az első téli tesztre a vadonatúj Lada Grantával.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30