Az elmúlt pár napban a motorsport-kedvelők figyelmének középpontjába került a pilóta nélküli, azaz teljes egészében számítógép által vezérelt autóversenyzés, miután egy mókás videó szaladt végig az interneten.A Formula E érdekeltségi köréhez tartozó Roborace sorozat nemrég rendezte meg az újnevezett "Béta szezon" második állomását Thruxtonban, amely a műfaj első nyilvánosan közvetített eseménye is volt egyben. Balszerencséjükre szereztek maguknak egy kis negatív reklámot. 
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Az egész internetet bejárták azok a felvételek, melyeken az egyik robotvezérlet autó áll a rajtnál, majd élesen jobbra fordul, és egyenesen belehajt a betonfalba. De volt olyan eset is, hogy az autó először a fűre kormányozta magát, majd mikor korrigálni próbált, megpördült. 
Another spin! Not as bad as the first one though... pic.twitter.com/NpFrYkYTFF— Ryan (@dogryan100)
Az önvezető autók és a robot-vezérelte versenyzés eléggé megosztja a közvéleményt. Az inkább humán beállítottságúak szerint mi értelme az egésznek, ha nincs benne ember, a mérnök-típusúak viszont pont az emberi tényezőtől mentes, tiszta technológiai küzdelem lehetőségét látják benne. 
Az viszont, úgy hiszem, nem kérdés, hogyan állnak a dologhoz a profi autóversenyzők, akiknek konkrétan a megélhetését veszélyeztetné az önvezető versenyautók térnyerése. 
Az egyik legnagyobb ausztrál autóversenyző sztár, a háromszoros Supercars-bajnok Scott McLaughlin a következő üzenettel osztotta meg az esetről készült videót: "ezt a világon minden autóversenyzőnek kötelező megosztani!"
A WTCR-pilóták közül a 2017-es világbajnok Thed Björk reagált rá annyival: "Egyetértek, Scott."
I agree Scott! 🤣 https://t.co/9SHYT9PcZz— Thed Björk Bang-Melchior (@Bjorkbm)
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52