Az Autosport magazin értesülése szerint Suzukában ismerkedő jellegű megbeszélést folytatott egymással a Túraautó Világbajnokság menedzsmentje és a nemrégiben elkészült új thaiföldi versenypálya, a Buriram United International Circuit vezetősége.
Az ország fővárosától, Bankoktól bő 400 kilométerre található komplexum építését 2013 márciusában kezdték el, a hivatalos átadóra pedig idén október negyedikén került sor, amikor a Super GT bajnokság egyik fordulójának adott otthon. A pálya FIA 1-es besorolással rendelkezik, azaz akár Forma-1-es futamok rendezésére is alkalmas. Legfontosabb szponzora a Chang sört forgalmazó Thai Beverage vállalat, így a kör hivatalosan a Chang International Circuit névre hallgat.
Az egyeztetések ugyan még nagyon kezdeti stádiumban vannak a WTCC és a thaiföldi pálya között, ám a Túraautó Világbajnokság vezetősége szerint logisztikai és egyéb szempontból is érdekes lehet számukra a nemrég megnyitott új helyszín.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
"Az új thaiföldi pálya földrajzi szempontból igen kedvező lehet a WTCC számára. Példának okáért idén is megállhattunk volna ott, amikor Argentínából Kínába utazott a mezőny. Az az érzésem, hogy elsősorban a Forma-1-es rendezés lehetőségeit keresik, de előtte talán szeretnék feltenni a pályát a térképre. Talán az FIA számára is fontos, hogy először rendezzenek ott valami mást" - idézi az Autosport Eric Néve-et, az Eurosport Events tanácsadóját.
A Chevrolet korábbi csapatfőnöke viszont leszögezte, rövid távon egyelőre nincs tervbe véve a thaiföldi látogatás, és semmiféle komolyabb egyeztetés nem zajlott a felek között.
Suzukában egyébként mozgalmas hétvégéje volt a WTCC vezetőségének, hiszen az összes jelentősebb japán gyártó képviselőjét meghívták, hogy bemutassák nekik az új, TC1-re alapuló Túraautó Világbajnokságot. Pontos neveket nem említettek, ám a promóter valamennyiükkel leült egy rövid egyeztetésre.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48