Lada_teszt_thompson

Fotó: Eurosport

A gyári Honda és az All-Inkl.com SEAT mellett egy harmadik WTCC-s csapat is teszttel töltötte a hét első napjait, a Lukoil Lada két napon át próbálgatta Magny-Coursban a Granta fejlesztésekkel felszerelt változatát. A franciaországi pályán mindkét nap James Thompson körözött az autóval, és elsősorban a beállításokon, valamint az ORECA által épített 1.6 turbós motor hangolásán dolgozott. Hétfőn 50, kedden 70 kört tett meg az autóval, ami biztató hír.
"Nagy elégedett vagyok az kocsi sebességével, teljesítményével, valamint azzal az fejlődéssel, amit a legutóbbi augusztusi hosszú tesztünk óta elértünk. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy maximalizáljuk a Lada Granta erősségeit, és minimumra csökkentsük a gyenge pontok számát. Különösen a kasztni egyensúlya, és a hosszú egyenesekben elért sebesség terén tudtunk előre lépni az elmúlt egy év során. Ez nagyon fontos, mert a bajnokság sok gyors pályát látogat meg."
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Az autó fejlesztett változatával az eddigieknél jobb teljesítményre lehetünk képesek, különösen a versenyeken. A csapat jelentőset lépett előre, de mostantól az újabb fejlesztésekre összpontosítunk. Természetesen már nagyon várom, hogy tovább tesztelhessem az új Grantát február végén" - értékel Thompson.
A Lada Sport csapatfőnöke, Viktor Sapovalov is eredményesnek nevezte a két napos tesztet, mivel sikerült tisztább képet kapni az autó teljesítményéről és a fejlesztések hatásáról.
"Komoly fejlődésről számolhatunk be az aerodinamika, a sebesség és a vezethetőség terén. James visszajelzései nagy segítséget jelentenek abban, hogy megértsük, hol van még szükség további előrelépésre" - fogalmazott Sapovalov.
A csapat közleménye szerint a Lada legközelebb február 25-e és 28-a között teszi pályára WTCC-s autóját, ám akkor már Thompson mellett Alekszej Dudukalo is lehetőséget kap a Grantával.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48