Michelisz_Svk_box

Fotó: Eurosport

Az MNASZ hivatalos Hungaroring előtti sajtóközleménye szerint a hétvégét követően végre a Zengő Motorsport is tesztelhet a Honda Civic-kel. Az eredeti tervek szerint Michelisz Norbiék még az idénynyitó előtt gyakorolhattak volna Olaszországban, ám az autó csak az utolsó pillanatban lett kész, így egy néhány körös cremonai shakedown lett a tesztből. Most azonban itt az idő bepótolni, ami elmaradt.
"A versenyhétvégét követően egy kétnapos tesztre kerül sor a Hungaroringen, amelyen a teljes Honda csapat részt vesz. Mindhárom pilóta rója majd a kilométereket, mindhárman ugyanazokat a feladatokat végzik majd a tesztelés során. Minden adatot megosztanak egymással, és abban bízik mindenki, hogy a profi körülmények, de ugyanakkor családias hangulatban, versenyteher nélkül a lehet ő legeredményesebben zárjuk a kétnapos gyakorlást" - idézi Zengő Zoltán csapatfőnököt az 'MNASZ.hu'.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A terjedelmesebb interjúban Zoli egy picit arra is rávilágított, hogyan zajlik az élet egy gyári támogatott privát csapatnál.
"Egyikünk sem tudta eddig, mit is jelent gyári támogatással versenyezni. Eddig megvettünk minden év elején egy kész technikát, majd azt fejlesztgettük, állítgattuk, vagy éppen nem  nyúltunk hozzá. Ezzel szemben a Honda napról napra fejleszt, és ezeket a fejlesztéseket versenyről versenyre a rendelkezésünkre bocsájtja. És ezeket aztán, ha tetszik, ha nem, használnunk kell..."
"Monzában például azt érezték a versenyzők, nem elég erős a motor, ennek megfelelően Marrakeshben már komplett új légszűrőházat kapott mindhárom pilóta. Hogy tovább gyorsuljunk, a Slovakiaringre egy új kipufogórendszert hoztak, aminek beépítése rengeteg átalakítást kívánt meg az autón. Természetesen a Hungaroringen sem lepődnék meg azon, hogy valamit megint hoznának a még jobb eredmények elérése érdekében. Nem győzöm hangsúlyozni, mind a  három versenyző ugyanazt kapja meg"- tette hozzá Zoli.
Reméljük, a Hungaroringre is valami ütős fejlesztéssel érkeznek Hondáék.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00