Munnich_teszt_navarra_2

Fotó: Eurosport

A Honda gyári csapata utána a WTCC tehetős újonca, az All-Inkl.com Münnich Motorsport is megkezdte a felkészülést a 2013-as szezonra. A GT világbajnok istálló, amely idén három SEAT Leónnal debütál a bajnokságban, Spanyolországban, a Circuito de Navarrán tesztelhette először a túraautós technikát. Az 'fiawtcc.com' oldal beszámolója szerint a gyakorlás szakadó esőben zajlott, ám ennek ellenére René Münnich csapatfőnök, és Marc Basseng is pályára hajtott a Leónnal.
"Érdekes teszt volt, az eső erőssége folyamatosan változott a nap során, így lehetőségünk volt többféle beállítási irányt is kipróbálni vizes aszfaltra. Viszont nagyon nehéz volt kordában tartani az erőt, és megőrizni a tapadást. Bízunk benne, hogy csütörtökön kedvezőbbre fordul az időjárás" - értékelt Münnich.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
"Nagyon óvatos voltam az első néhány körömben, meg kellett szoknom az autó viselkedését gázadás esetén. Eddig nagyon jól alakult a teszt, egyre magabiztosabbnak érzem magam az autóban. Még van mit csiszolni a kocsin, de szerencsére kiválóan reagál a beállítások változtatására. Nagyon szeretném már látni, hogy hogyan viselkedik száraz pályán" - tette hozzá Basseng, aki életébe először vezette a WTCC-s Leónt.
Az All-Inkl.com Münnich Racing 15 csapattaggal dolgozik a helyszínen és a SEAT Ibiza SC Trophy mezőnyével osztozik a pályán. A teszt ma folytatódik Los Arcos közelében.
Fotó: sportmotores.es
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25