A suzukai hétvége után őszinte hangvételű közleményt hozott nyilvánosságra a Ford Focuszal versenyző Team Aon. A brit istálló a nyár során rengeteget dolgozott az autó fejlesztésén, saját elmondásuk szerint 30%-ban megújult a technika, ám a szeptemberi sonomai verseny nem a várakozásoknak megfelelően sikerült. A csapat ezért nagyon bízott abban, hogy Japánban végre megízlelhetik a kemény munka gyümölcsét, és elkezdenek működni a fejlesztések. Ám sajnos nem így történt, James Nash és Tom Chilton ismét lemaradt a Q2-ről, és megint nem jött össze a pontszerzés.
"Egy ilyen kis csapat számára, mint a miénk, komoly kihívást jelent ez az év, és még nagyon sok mindent meg kell tanulnunk a Focuszról. Amikor az autók állandóan úton vannak, ez még sokkal nehezebb. Gyakorlatilag a nagyközönség előtt tesztelünk. Minden pálya, amin versenyt rendeznek, úgy helyszín a pilótáink és a csapat számára, semmiféle adattal nem rendelkezünk, amikor megérkezünk. A tesztek és a szabadedzések során ahelyett, hogy az autó teljesítményén dolgoznánk, azzal kell foglalkoznunk, hogy a kifejlesztett alkatrészek közül melyik működik és melyik nem" - olvasható a közleményben.
A Ford legközelebb Sanghajban gurul majd pályára, ahol tovább folytatódik a Focus nyilvános tesztje. Közben a Ford készül a Focus különleges utcai WTCC kiadásának leleplezésére. Létrehoztak egy Facebook oldalt, ahol fokozatosan egyre több részletet mutatnak meg a hamarosan világszerte piacra kerülő autóról. A Facebook oldal ITT érhető el.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05