Mikor tavaly decemberben interjút adott nekünk, Zengő Zoli azt mondta, túraautó világsztárokat szeretne szerződtetni a 2021-es szezonra. És nem csak mondta.

Már az is nagy szó volt, amikor bejelentette, hosszabbított a csapattal tavaly futamot nyerő Mikel Azconával, és mellé megszerezte a Cupra hivatalos gyári tesztpilótáját, a négy WTCC-győzelemmel rendelkező Jordi Genét.
De amikor Zoli világsztárról beszélt, nem csak rájuk gondolt. Az igazi bomba pénteken robbant, a Zengő Motorsportnál folytatja pályafutását Rob Huff, a 2012-es év világbajnoka is.
Pau
Mikel Azcona hajmeresztő mentése Pau-Arnos-ban
16/10/2021 09:57
A 41 éves klasszis 2012-ben a Chevrolet gyári csapatával nyerte meg a WTCC-t, miután előtt volt már második, és kétszer harmadik is. Huff az amerikai márka mellett volt már a Lada, a Honda, a Volkswagen és az MG pilótája is.
A brit versenyző egy év kihagyás után tér vissza a Túraautó Világkupába. 2019-ig a Volkswagen alkalmazásában állt, ám miután a márka kivonult a bajnokságból, neki is távoznia kellett. Ezzel egy 15 éves sorozat szakadt meg, hiszen Huffy 2005 óta tagja volt a WTCC / WTCR mezőnyének.
A visszatérés pedig kettős, mivel Dubaiban sztárpilóta nem csak a bajnokságba talált vissza, de a márkához is. Huffy 2003-ban a brit SEAT Cupra Challenge megnyerésével robbant be a túraautós közegbe, és ennek köszönhetően kapott lehetőséget először a BTCC-ben, majd később a Túraautó Világbajnokságon.
Tavaly amúgy WTCR-pótlóként a Skandináv TCR sorozatot nyerte meg, de közben már alakult a kapcsolat Zengő Zoliékkal.
„Már tavaly is volt róla szó, hogy Huff nálunk indulhat, de végül más irányt vettek a dolgok. Az év vége fele újra felhívtam, és elmondtam neki, szeretném, ha idén együtt dolgoznánk. Tetszett neki az ötlet, de persze ez nem ilyen egyszerűen ment. Elég hosszú történet lenne, ha most elmesélném, hogy állt össze ez a projekt a tél során” – mondta Zengő Zoli az Eurosport Hungary-nek.

Rob Huff, 2021, Zengő Motorsport

Fotó: FIA WTCR

„Közben végig kapcsolatban voltunk, és mindent őszintén elmondtam neki. Azt is, amikor éppen rosszul álltak a dolgaink, és azt is, amikor reményt keltően alakultak. Nagyon szimpatikus volt neki, hogy ilyen nyíltan álltunk hozzá, és mindig pontosan tudta, hogy haladunk.”
Huff a hét elején utazott Magyarországra, ahol világsztárnak járó fogadtatást kapott a csapattól. Meglátogatta a Zengő Motorsport gyönyörűen felújított főhadiszállását, és a Hungaroringen tesztelte is a Cupra León Competiciónt.
„Az első kérdése az volt, mik a céljaink, én pedig a legtermészetesebb módon mondtam neki, hogy bajnokok akarunk lenni, egyéniben és csapatban is. Utólag elmesélte, ez nagyon tetszett neki. Azt is élvezi, hogy nyugalom és harmónia van a csapaton belül. Nincs feszültség, nincs amperszag. Sokkal kisebbek vagyunk, mint bármelyik korábbi csapata, de látja az elszántságot és a lelkesedést, ami őt is lendületbe hozza.”
„Közben pedig egyből megmutatkozott az az elképesztő rutin, amit az évek alatt a világ legjobb csapatainál magára szedett. Nagyon sok jó meglátása volt már az első teszten, ami előre visz bennünket.”
Az elmúlt napokban a Zengő Motorsport mind a négy versenyzője tesztelt a Hungaroringen, és bár a köridők nem nyilvánosak, azért a korábbi pole pozíciós szinteket kerülgették a fiúk.
Mivel a Zengő Motorsport a csapatbajnoki címet is célba veszi, logikus döntés, hogy a két sztárpilóta, Azcona és Huff alkot majd egy egységet, Boldizs Bence pedig Genével kerül párba.
A WTCR mostanáig bejelentett mezőnye:

WTCR rajtlista, 2021.05.13

Fotó: Eurosport

IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Inje
„Magyar” első sor minden idők legszorosabb időmérőjén
08/10/2021 16:28
Inje
Pályacsúcssal nyitotta a csehországi hétvégét a Zengő Motorsport
08/10/2021 11:08