A Hondával több mint 20 éve szoros partneri együttműködésben lévő olasz JAS Motorsport idén új területre terjeszti ki aktivitását, a tervezés, gyártás, ügyféltámogatás és üzemeltetés után tehetségfejlesztő programot indítanak. 


A projekt alapja a JAS által gyártott két versenygép, a Honda Civic Type-R TCR és a Honda NSX GT3 Evo lesz, tehát a kiválasztottak túraautós és GT-s, valamint sprint és endurance élményeket is szerezhetnek.
A program kezdeti időtartama 18 hónap, és a csapat részletes tájékoztatást adott arról, pontosan milyen képzések és lehetőségek várnak azokra, akik "JAS-akadémisták" lesznek. A tehetségfejlesztés a pályán és az azon kívüli teendőkre is kiterjed.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Pályán zajló képzések:
- Gumikezelés, üzemanyag beosztása
- Versenystratégia sprint és endurance versenyeken
- Vezetés rossz időben és forgalomban
- Boxkiállás gyakorlása
- Az autó és a box közti kommunikáció alapvetései
- Egykörös tempó vs versenytempó
- A versenyzőtárs miatti kompromisszumos beállítás optimalizálása
- Ügyfélcsapattal való együttműködés
A pályán kívül zajló képzések:
- Hatékony versenyző-mérnök kommunikáció
- Az autó viselkedésének megértése, és hogyan szerezzünk előnyt
- Műszaki hibák jeleinek felismerése a pályán
- Csapattárssal való együttműködés, optimális beállítás, jó munkakapcsolat
- Média tréning a pozitív és profi kép kialakításának elősegítése
- Az NSX GT3 Evo és a Honda Civic Type-R TCR technikai részleteinek megismerése. 
A programot teljes egészében a JAS szakemberei irányítják, és a kiválasztott pilóták versenyeken is lehetőséget kapnak majd 2020-ban. A következő szezonra pedig az a cél, hogy valamennyi versenyző lehetőséget kapjon egy ügyfélcsapatnál. 
"A JAS Motorsportnál mindig a jövőbe tekintünk, és keressük a lehetőségeket, amikkel tovább fejleszthetjük a motorsportban elfoglalt helyünket. Azzal, hogy hivatalosan is létrehoztunk egy tehetségnevelő programot, még több versenyzőnek lesz lehetősége beépülni a JAS Motorsport családjába, és átvenni valamit abból a több évtizedes tapasztalatból, ami nálunk összegyűlt. A JAS Motorsport Tehetségnevelő Program kész versenyzőket farag majd az ígéretes tehetségekből, akik kiváló nagykövetei lehetnek saját maguknak, és azoknak a márkáknak, akiket pályafutásuk során képviselni fognak"
- mondta Alessandro Mariani, a JAS Motorsport ügyvezetője. 
A bejelentést követően nem sokkal az első támogatott pilótát is megnevezték: az ír Reece Barr lett a program első tagja, aki a gokartos sikerek után 2018-ban jelent meg a TCR Europe-ban, ahol egy ötödik hely volt a legjobbja. Tavaly már a GT világában próbálkozott, a német Porsche Carrera kupában.
Barr hamarosan tesztelheti a Honda NSX GT3 Evo-t, és a JAS jövőre szeretné betenni őt valamelyik ügyfélcsapatához. 
A képzés mellett a tehetségfejlesztő program nagy lehetőséget ad a fontos kapcsolatok kialakítására is, hiszen a bekerülő pilóták nem csak a JAS-szal, hanem annak ügyfél-csapataival, és más partnereivel, például a Honda Racinggel is megismertethetik magukat. 
A program részletes tájékoztatója ITT olvasható
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21