A Liqui Moly Team Engstler színeiben versenyző Tassi eddig egyszer vezethette a kiszemelt versenyautót, de az maradandó élmény volt számára.
A WTCR hivatalos honlapja konkrétan azt kérdezte tőle, ha ő választhatná meg az autót és a pályát, milyen kombóra szavazna?
„Valószínűleg a Honda GT3 NSX lenne az. Egyszer volt lehetőségem vezetni a GT3-as gépet, és nagyon élveztem. Egy vérbeli versenyautó. Nem mintha a Honda Civic Type-R TCR nem lenne az, de az NSX ereje egyszerűen lenyűgöző. A Nürbugring pedig elég különleges pálya lenne egy ilyen menethez” – mondta Atika.
Vila Real
Tassi Atika és Michelisz Norbi is többet várt az időmérőtől
03/07/2022 - 08:14
Az NSX-et ugyanúgy az olasz JAS Motorsport fejleszti, mint a Honda Civic Type-R TCR-t, és ők nagyon jó véleménnyel vannak Atiról, úgyhogy ki tudja, mit hoz még a jövő.

Ami a pályát illeti, a magyar versenyző az első pillanattól kezdve imádta a Nordschleifét, élete első WTCR-szezonjában ott érte el a legjobb eredményét (4. lett), majd később a dobogóra is fel tudott állni.
Nem véletlen, hogy a ’melyik a kedvenc kanyarod’ kérdésre kb. az egész Nordschleife volt a válasz.

Tassi Atika a Nordschleifén

Fotó: FIA WTCR

„A Nordschleifén rengeteg részt választhatnék, hiszen tele van beláthatatlan kanyarokkal, ahol muszáj nagy kockázatot vállalni. Van belőle pár, szóval azt mondanám, mindegyik a kedvencem, mert itt tényleg nem fér bele a hiba.”
Ha már a WTCR éppen „nyári” szüneten van, az ideális nyaralásról is megkérdezték Atikát, akinek nincsenek nagy igényei.
„Bárhol jó a tengerparton, ahol le lehet barnulni…”
A WTCR utolsó két hétvégéjén talán erre is lesz lehetőség, hiszen a bajnokság november 10-12 között folytatódik Bahreinben.

Nem akarsz lemaradni a WTCR-hírekről? A lenti videóban megmutatjuk, hogyan kérhetsz értesítést a mobilodra az Eurosport Applikációval.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Aragon
Michelisz Norbiék tudatosan a fordított pole-ra mentek, Tassi Atinak műszaki gondja volt
25/06/2022 - 20:03
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
27/05/2022 - 12:59