Atika két éve pole pozíciót szerzett Vila Realban, és egy ideig a versenyt is vezette, ám végül a Honda megadta magát. Most egy másik helyszíne próbálkozhat újra.

A vila reali utcai pálya idén sem kerülhetett vissza a naptárba, a helyét így egy nagy múltúkör, Estoril vette át. A Túraautó Világkupa sosem járt itt, de még a WTCC is csak egyszer, 2008-ban, amikor Rickard Rydell és Tiago Monteiro (mindkettő SEAT) nyerte a futamokat.
A portugál pilóta ezúttal is ott lesz a mezőnyben, Tassi Atika viszont először utazik Estorilba, hiszen amikor a Túraautó Világbajnokság arra járt, ő még csak 9 éves volt. Portugália így is kellemes érzéseket ébreszt benne, és azt is tudja, miben kell fejlődnie.
Aragon
Fordulhatnak a magyarok közti erőviszonyok Spanyolországban
08/07/2021 16:43
„Az első forduló után két olyan tényező van, ami önbizalommal töltött el, miközben Estorilra készültem. Az egyik, hogy a tempóm rendben volt a Nordschleifén, és ezt a második futamban elért negyedik hely is mutatja. A másik, hogy a fejlődésre is van lehetőség, például abban, hogy jól össze tudjam rakni az egykörös teljesítményem”– mondta Tassi.
„Nagyon kellemes emlékeim vannak Portugáliából, hiszen mikor legutóbb ott jártam, megszereztem a pole-t, és vezettem is a versenyt. A cél most is egy erős szereplés, bár nem lesz könnyű”.
Estoril előtt Atika nyolcadik a bajnokságban, 22 ponttal a listavezető Jean-Karl Vernay mögött, amivel ő a legmagasabban rangsorolt magyar pilóta.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Vila Real
Monteiro Tassi Ati győzelméről: ez így volt igazságos!
05/07/2021 16:42
Vila Real
Girolamit végül megbüntették Estorilban, de Tassi Attilát is
29/06/2021 15:10