Viszonylag kevés versenyzőt jelentettek már be hivatalosan a Túraautó Világkupán, ám Tassi Atika közéjük tartozik - 2021-ben is a Honda versenyzője lesz a WTCR-ben.


A fiatal magyar tehetség ezerrel készül a júniusban rajtoló új szezonra: napi két órát teniszezik, edzőterem jár, és nyüstöli a szimulátort. Utóbbit a következő hetekben nem csak egyedül teszi majd, hiszen elindítja saját szimulátoros bajnokságát, a Tassi Sim Racing Challenge-et. 
Atika már korábban is rendezett virtuális sorozatot, az elsőt még a tavaszi karantén ideje alatt, ám a mostani minden szempontból túlmutat majd az eddigi verziókon. 
WTCR Saudi Arabia
Közmunkára ítélték a Tassi Atikát megtorpedózó argentint
3 ÓRÁJA
A kedden (03.02) este nyolckor rajtoló, hivatalosan Expertnet TSRC powerd by Odyssey névre hallgató bajnokság lesz az első, amit TCR-autókkal rendeznek, Atika ugyanis egy kicsit a saját világába szeretné most bevezetni a szimulátorosokat és a nézőket. 
"Ez a harmadik alkalom, hogy megrendezzük a Tassi Sim Racing Challenge szimulátoros bajnokságot. Az egész ötlet tavaly tavasszal a karantén ideje alatt született meg bennem, amikor hirtelen mindenkinek be kellett zárkóznia. Egyrészt az volt a cél, hogy én is segítsek kicsit az otthonmaradásban, másrészt szerettem volna egy pici örömöt szerezni az embereknek a karantén ideje alatt. Aztán annyira jól sikerült, hogy folytattuk" - mondta Tassi Atika az Eurosport Hungary-nek. 
Azóta volt már egy porschés bajnokság is, komoly fődíjjal, ám a Honda versenyzője állítja, ez a mostani minden szempontból túltesz majd azon is. 

Tassi-sim-2020.jpg

Fotó: Eurosport

"Ez lesz az első olyan bajnokság, ahol TCR-autóval megyünk, ami azért is különleges, mert szeretném megmutatni kicsit az embereknek, milyen az a világ, ahol versenyzem. Viszont, ahogy korábban már többször is elmondtam, én ragaszkodom az iRacing platformhoz, ahol viszont egyelőre csak az Audi van meg a TCR-autók közül, úgyhogy mindenki azzal fog menni." 
Március másodikától kezdve kéthetente lesznek versenyek, mindig kedden este nyolc és tíz között. A bajnokság hat fordulóból áll majd, és a szimulátorosok mellett a magyar autósport legjobbjai is feltűnnek benne 
"Akik neveznek a bajnokságba, azok együtt versenyezhetnek több nagyszerű magyar pilótával. Ott lesz az indulók között Nagy Dani, de valószínűleg jön Kiss Norbi is, illetve én is rajthoz állok. És nem titkolom, tervben van, hogy egyik-másik fordulóra meghívom Tiago Monteirót, és talán Michelisz Norbit is sikerült rávennem."

atika-monteiro.jpg

Fotó: Eurosport

Egy fordulóra maximum 58 versenyző juthat be; több nevező esetén a versenyek előtti leaderboard dönt a kiesőkről. Egy rövid bemelegítő edzést követően jön egy félórás időmérő, majd két 25 perces verseny. A második futam rajtsorrendje viszont extrán alakul.
"A WTCR-el ellentétben nem az időmérő eredményét fordítjuk, hanem az első futamét, ráadásul nem az első 10-et, hanem az első 24-et. Azért döntöttünk így, mert lehetőséget szeretnénk adni azoknak is, akiknek a forduló eleje nem sikerült."
Atika kiemelete, szeretné a hat forduló alatt együtt tartani a társaságot, és a díjazást is ennek megfelelően alakították ki. Azok között, akik mind a hat versenyen részt vesznek, kisorsolnak egy Nextlevel Racing szimulátoros vázat. Minden fordulón értékelik az MVP-t, azaz a legtöbb pontot gyűjtő versenyzőt, aki a sorozat támogatóitól kap számítástechnikai eszközöket. Viszont ezt is úgy alakították ki, hogy aki egyszer már volt MVP, az többször nem lehet. 
Az Expertnet TSRC powered by Odyssey sorozat első állomását március 2-án rendezik 20:00-tól. A versenyről élő közvetítés lesz Tassi Atika Facebook-oldalán, magyar kommentárral. 

R1-TSRC.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR Saudi Arabia
Tassi Atikát az élről lökték ki a WTCR történetének utolsó futamán
14 ÓRÁJA
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi egy keményen megharcolt dobogóval búcsúzott a WTCR-től
15 ÓRÁJA