Fél háromkor egy negyvenperces szabadedzéssel kezdetét vette a 2021-es Túraautó Világkupa szezon, méghozzá az év egyik legnehezebb pályáján, a 25 kilométeres Nordschleifén.

Ez az a helyszín, ahol a szokottnál is óvatosabban kezdenek a versenyzők, és igyekeznek lépésről-lépésre felépíteni a tempót. Hát még most, amikor közel fél év szünet után éppen itt kezdődik a bajnokság.
Ez a visszafogottság az időeredményeken is érzőik kicsit, hiszen bár a pálya jó 10 fokkal volt ma melegebb, mint egy éve (13 helyett 22 fok), a legjobb kör három másodperccel elmaradt a tavalyi FP1 vezető idejétől. Az önbizalmat nem lehet euróért megvenni, csak megtett körökkel megszerezni a Nordschleifén.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
2020-ban Tassi Atika kezdett a legbátrabban, és az All-Ink.de Racing Honda pilótája most is hamar lazított a gyeplőn, ezúttal egy negyedik idővel nyitott.
A leggyorsabb Yann Ehrlacher volt a Lynk & Co 03 TCR-el, 1.2 másodperccel verve márkatársát, Thed Björököt, illetve a hazai pályán versenyző Luca Engstlert.
A német pilóta tehát erősen kezdett az új Hyundai Elantra N TCR-el, a többiek viszont óvatosabban ismerkedtek. Michelisz Norbi a 11., Gabriele Tarquini pedig 17. lett, miközben Jean-Karl Vernay egy műszaki hiba miatt nem tudott mért kört futni.

Michelisz Norbi, Nordschleife, 2021

Fotó: FIA WTCR

Hasonló a helyzet a Zengő Motorsportnál is. Mikel Azcona hatodik helye mutatja, van az autóban kurázsi, Jordi Gené, Rob Huff és Boldizs Bence viszont az első edzésen a 19.-20.-21. helyen végzett. Huff röviddel a leintés után közölte is, aggodalomra semmi ok, ez még csak egy bejáratós kör volt.
Ami a szinten most debütáló új Audit illeti Nathanael Berthon a kilencedik helyen zárt, de a többi RS3 LMS TCR is befért az első 15-be.
Vernay problémái mellett egyetlen kirívó esetet kellett még feljegyezni: Yvan Muller a Nordschleife-rész elején orral belecsúszott a gumifalba, de a látottak alapján az autója nem sérülhetett súlyosan.
Az FP1 végeredménye.
Ilyenkor mindig figyelmeztetjük az olvasókat: egy szabadedzés érdekes, de még csak tájékoztatónak sem jó a kvali előtt. Főleg itt a Nordschleifén, ahol a 40 perc a gyakorlatban 2, maximum 3 gyors kört jelentett.
Az idénynyitó WTCR hétvége 19:00-kor folytatódik a második szabadedzéssel, amit az Eurosport Playeren élőben közvetítünk. Az időmérőt pénteken, a futamokat szombaton rendezik (program ITT).
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Michelisz, Tassi és Boldizs készen áll a WTCR-nyitányra
01/06/2021 19:44
WTCR
Michelisz Norbi: nincs ezen mit titkolni, vissza akarom szerezni az 1-es rajtszámot
24/05/2021 16:01