A szokásoknak megfelelően a Honda január közepén hozza nyilvánosságra 2022-es motorsportos terveit, így az is kiderült, milyen változások várhatók a WTCR-ben.

A japánok visszatérnek a 2020 előtti felálláshoz, és két különböző csapatra bízzák a bajnokságban induló négy gyári versenyzőjüket. A korábbi négy helyett a René Münnich vezette All-Inkl.com Münnich Motorsport idén valószínüleg már csak két autót üzemeltet (hivatalosan még nem jelentették be, de szinte biztosra vehető), a két argentin bajnokesélyesét, Esteban Guerrieriét és Nestor Girolamiét.
Hozzájuk egy másik német csapat csatlakozik Honda-partnerként, az Engstler Motorsport, amely az elmúlt két évben a Hyundai ügyefele volt a WTCR-ben. Távozik viszont a bajnokságból Luca Engstler, aki a hírek szerint a GT-zés világába megy át, így Engstlerék változatlan formában importálják a Tassi Ati – Tiago Monteiro kettőst.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
„Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Liqui Moly Team Engstlernél versenyezhetek az első olyan szezonjukban, amikor a Honda Civic Type-R-el mennek a WTCR-ben. Örülök, a kihívásnak, és már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal” – mondta Atika.
„Szintén nagy kiváltság, hogy negyedik éve lehetek a Honda Racing versenyzője, és mind a gyártó, mind a csapat bízik bennem. Tiagóval is különleges kapcsolat alakult ki az elmúlt három évben, és nagyon örülök, hogy továbbra is együtt maradunk. Remélem, ki tudjuk hozni egymásból a legjobbat. Szeretnék a tavaly megszerzett első győzelmemre építve erős eredményeket elérni.”
Atika a bejelentés előtti nap az Eurosport vendége volt, és a beszélgetésben elmondta, idén szeretne a legjobb hondás pilóta lenni a WTCR-ben, hogy aztán rákanyarodhasson a világkupa-győzelemért folyó harcra.
A 2022-es WTCR mezőny:

A WTCR 2022-es mezőnyének bejelentett tagjai (01.14)

Fotó: Eurosport

WTCR
Újdonságok és virtuális Le Mans 24h vár Tassi Atikára
13/01/2022 22:17
WTCR
Tassi Atikáék új generációs versenyautót kaphatnak
11/01/2022 09:39