Sebastian Loeb vasárnap szülővárosában, Haguenau-ban megszerezte sorozatban kilencedik, és minden valószínűség szerint utolsó rali világbajnoki címét. A francia a Párizsi Autószalonon, néhány nappal hazai verseny előtt jelentette be, hogy 2013-ban már csak néhány WRC futamon áll majd rajthoz, 2014-re pedig egy WTCC-s programot készítenek elő a Citroennel. A Túraautó Világbajnokság mezőnye tárt karokkal várja a francia klasszist.
"Nagyon boldogok lennénk, ha egy olyan komoly gyártót, mint a Citroen, és egy olyan szupersztárt, mint Sebastien Loeb köszönthetnénk sorainkban. Egyelőre még várnunk kell a hivatalos döntésre, így csak azt mondhatom, igen megtisztelő az érdeklődésük. Komoly elismerése ez annak a munkának, amit az FIA és a Eurosport Events közösen végez a sportág promótálásban és fejlesztésében" - nyilatkozta Olivier Fisch, az Eurosport Events ügyvezetője.
"A Citroen és Loeb is tökéletesen illene a bajnokságunkba, és mindenképpen komoly értéket képviselnének. Loeb - kilenc bajnoki címével a világ legeredményesebb versenyzője, a Citroen pedig egy globális méretű márka, amely komoly hírnévvel rendelkezik. Bízom benne, hogy tényleg elindulnak a WTCC-ben" - mondta Dominik Greiner, a Wiechers Sport menedzsere.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
De még az általában magának valónak, és mufurcnak tartott Yvan Muller is szívesen látná honfitársát a WTCC-ben.
"Írjuk is egyből alá azt a szerződést! De komolyra fordítva a szót, nagyon boldog lennék, ha Sebastien is közénk állna. Nagyszerű hír (a Citroen érdeklődése), de várjuk meg a hivatalos bejelentést" - örvendezett a háromszoros világbajnok.
Loeb lehetséges érkezése talán még Muller számára is motivációt jelentene a maradásra.
Fotó: Citroen
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21