Ahogy a WTCC-s pilóták nagy része, úgy Gabriele Tarquini is türelmetlenül várja Sébastien Loeb érkezését a Túraautó Világbajnokságba. A francia pilóta minden emberi számítás szerint 2014-ben kezdi pályafutását a túraautózás élvonalában, bár korábban olyan híreket is lehetett hallani, hogy már jövőre elindul egy-két futamon. Mindenesetre a 2009-es világbajnok már szívesen összeakasztaná vele a bajuszt.
"Nagy kihívás lesz összemérni magam minden idők legnagyobb ralibajnokával. De nem lesz könnyű dolga, és nem csak azért, mert itt más technikával kell vezetni. Különböző a versenyzés élménye is, a raliban egyedül mész a pályán az óra ellen, a WTCC-ben viszont egy kupacban küzdünk" - mondta Tarquini az AlVolante magazinnak.
A rutinos róka azonban úgy véli, Loeb így is eredményes lehet a világbajnokságon, és már bizonyította is, hogy képes a versenypályán is nagyon gyors lenni.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
"A boxutcai pletykák szerint Loeb már ki is próbált egy WTCC-s autót, és nagyon jól ment. Majd meglátjuk, hogy a Citroen képes lesz győztes autót építeni neki, mint a WRC-ben" - zárta Tarquini.
Hogy pontosan milyen tesztről hallott az olasz, azt nem tudjuk, ám lassan másfél éve már beszámoltunk arról, hogy Loeb Rockinghamben kipróbálta az egyik gyári Chevrolet-t.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media, Citroen
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22