Tarquini_honda_Teszt

Fotó: Eurosport

Ma véget ért Spanyolországban a gyári Honda csapat első komoly négynapos tesztje a Civic új TC1-es változatával, és Gabriele Tarquini elégedetten nyilatkozott az autóról. A rutinos olasz pilóta keddtől péntekig többnyire száraz pályán próbálgathatta a technikát, egyedül a szerdai napot zavarta meg némi eső.
A nagyjából egy héttel ezelőtti varanoi shakedown után JAS Motorsport és a Honda R&D szakemberei a néhány éve átadott, modern alcanizi Motorland Aragon versenypályára tették át székhelyüket, ami tökéletes választásnak bizonyult.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
A WTCC hivatalos honlapja szerint az olasz-japán alakulat nem tűzött ki konkrét célokat az első jelentősebb tesztre, inkább az autó kiismerésére és az adatgyűjtésre helyeztek hangsúlyt, igyekezve meghatározni a lehetséges fejlesztési irányokat.
"Nagyon jó érzés volt vezetni az autót, a kanyarsebessége kifejezetten nagy, és kiváló a tapadás a nagyobb kerekeknek valamint a jelentősebb leszorítóerőnek köszönhetően. A technika érezhetően reagált a beállításbeli változtatásokra. Egyébként pedig komoly kihívást jelentett az autó vezetése" - mondta Tarquini.
Spanyolországban Tiago Monteiro is kipróbálhatta új Hondát, és a Zengő Motorsport "súlyának" növekedést mutatja, hogy Michelisz Norbit is meghívták a nyitó tesztre, aki így első kézből kaphatott információkat a gyári versenyzőktől és mérnököktől.
Norbi a WTCC Blog megkeresésére elmondta, sajnos nem árulhat el részleteket, ám az mindenképpen jó jel, hogy a magyar pilóta azt kapta, amire számított az új autóval kapcsolatban.
Ahogy arról korábban is írtam, nem a Zengő Motorsport, nem a JAS Motorsport, de még csak nem is a Honda Europe fukarsága miatt nem tesznek közzé több információt vagy fotót, hanem egyenesen márka Japánban található központjából érkezett utasítás a teljes titoktartásra.
Információink szerint február elején szándékoznak újabb részleteket és remélhetőleg fényképeket közölni.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30