Tarquini_civic_typer_2

Fotó: Eurosport

A Honda gyári pilótájaként a szokásos feladatok mellett egyéb kellemes teendői is akadnak a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquininek. A veterán olasz nemrég például a legendás Nordschleifén járt, ahol picit megnyúzta a japán márka fejlesztés alatt álló új sportkocsiját, a Civic Type R-t.
Az autó prototípusát a néhány nap múlva kezdődő tokiói kiállításon láthatja először a közönség, az értékesítés kezdetére viszont még várni kell, jelen állás szerint csak 2015-ben dobják piacra Type R-t.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Annyit viszont már most is tudunk róla, hogy egy vadonatúj négyhengeres 2.0 literes VTEC turbómotor kerül majd a gépháztető alá, amelynek teljesítménye 280 LE felett várható. Csak viszonyításként, néhány éve nagyjából ennyit tudtak a szívó 2.0 literes S2000-es autók a WTCC-ben.
A totalcar.hu szerint az autó egyik pikantériája, hogy ezt a 280 lovat továbbra is az első tengely kapja majd tarkóra, és szerintük jó pár műszaki okosságra lesz szükség, hogy a Type R-t a hétköznapi sportautó kedvelők is gond nélkül elvezethessék.
"Először mehettem a Nordschleifén, és az autóban sem ültem még korábban. Számomra nagyon meggyőző volt a Honda ereje és nyomatéka, de az is ahogyan a kanyarokban az irányváltásokra reagált. Különösen a Carousel kanyart élveztem, amit már sokszor láttam videón, és nagyon szerettem volna kipróbálni" - mondta Tarquini a tesztet követően.

Tarquini_civic_typer

Fotó: Eurosport

Tarquini_civic_typer_4

Fotó: Eurosport

Tarquini_civic_typer_3

Fotó: Eurosport

A németországi tesztvezetéséről egyébként egy rövid, de annál látványosabb videó is készült.
Fotó: Honda
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21