Tavaly Michelisz Norbi tett arról, hogy a JAS Motorsport és a Honda WTCC-s programjának vezetői bátran és büszkén állhassanak a gyártó nagykutyái elé, hiszen a magyar pilóta megnyerte az első suzukai futamot, és ezzel megalapozta az egész hétvége hangulatát.
2013-ban még a Chevrolet-k, idén viszont már a gyári Citroenek okoznak komoly fejtörést a hondásoknak, és ahogy egyre közeledünk a márka hazai versenyéhez, úgy latolgatják mind többen és többen, hogy mire lehet képes a Civic Japánban, ahol idén már a teljes F1-es körön zajlanak az események.
Gabriele Tarquini, a Honda korábbi világbajnok pilótája nemrég meglátogatta a márka olaszországi képviseletét, ahol átvette vadonatúj autóját, egy 2.2 literes Honda Accord Tourert. Az esemény lehetőséget adott az Omnicorse újságírójának, hogy néhány kérdést feltegyen az összetettben jelenleg ötödik abruzzói versenyzőnek.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
Az év hátralévő fordulóit már Európán kívül rendezik. Van valami különleges terv erre az időszakra?
"Azon dolgozunk, hogy javítsunk az autón és elsősorban a motoron, hiszen az idén nyújtott teljesítményünk eddig egyértelműen elmarad a várakozásainktól. Egy kicsit már a 2015-ös szezonra is fejlesztünk, illetve arra irányítjuk a figyelmünk egy részét. Készen kell állnunk rá, hogy kockázatokat is vállaljunk az előrelépés érdekében" - mondta Tarquini az Omnicorse-nek.

Tarquini_auto

Fotó: Eurosport

Hamarosan következik a Honda hazai versenye Japánban. Kiemelt elvárások lesznek?
"Természetesen az egy nagyon fontos esemény, és tavaly szerencsére sikerült nyernünk. Idén is mindent meg kell próbálnunk, hogy felálljunk a dobogóra. A győzelmet szerintem nagyon nehéz lesz megszerezni, hiszen a Citroenek más ligában játszanak, de mindent kiadunk majd magunkból, hogy meglegyen a dobogó mindkét futamon.""Egy nagy lépés jöhet a Civic fejlesztésében is. A nyári hónapok során keményen dolgoztunk, de úgy tűnik, nem eléggé, úgyhogy még többre lesz szükség."
Nemrég teszteltél a Nordschleifén, ahol jövőre futam is lesz. Milyen információkat sikerült gyűjteni?
"Maradjunk annyiban, hogy a riválisaink elé kerültünk kicsit ezen a téren. Egyikünk sem ismerte igazán a Nordschleifét, én korábban csak egy bérelt autóval tettem meg itt néhány kört. Először egy N-csoportos Civic-kel indultunk el, hogy megismerjük a pályát, aztán következett a teszt a WTCC-s autóval.""Annyit mondhatok, hogy nagyon más kihívásokat jelenet ez a pálya, mint amikkel általában találkozik az ember. Teljesen eltérő beállításokra lesz szükség, sok mindent kell változtatni az autón, és ebből a szempontból nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Még akkor is, ha végül köd miatt törölték a versenyt. Minden megtett kör értékes volt a jövő évi fejlesztésekre nézve" - zárta Tarquini.
A suzukai hétvégét október 25-26 között rendezik, előtte viszont még sor kerül két kínai futamra, az elsőre október 4-5 között Pekingben.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22