Tarquini_arc

Fotó: Eurosport

Megszoktuk, hogy ha Vályi Pista WTCC-ről ír, az érdemes elolvasni. A Totalcar "firkásza" is velünk volt, amikor a Honda Magyarország jóvoltából meglátogathattuk a JAS Motorsport tesztjét és főhadiszállását, és Ő is beszélgetett Gabriele Tarquinivel. Kicsit másról, mint mi, ezért érdemes az ő cikkét is elolvasni. Mi most pár érdekesebb részletet csíptünk ki a beszélgetésből.
Egy ilyen beérett - ne sértődjön meg - öreg róka, hol talál még egyáltalán inspirációt arra, hogy csinálja? Mi lehet még harminc év után a motorsportban érdekes annyira, hogy ott legyen, hajtsa magát? Pláne úgy, hogy végigharcolta a hőskort.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Nagyon egyszerű: nincs rajtam nyomás. Most érzem csak igazán jól magam, hiszen – ellentétben a fiatalokkal – én már túl vagyok a bizonyítási fázison, nem kell hajtanom és igazán felszabadultan vezethetek, nincs rajtam nyomás. És ezt nagyon élvezem."
De meddig még? Mennyire maradt még lendület?
"Na igen, a versenyzői karrier furcsa fintora is éppen ez: amikorra már túl vagyunk a nehezén, mire kiharcoljuk a helyünket, addigra megöregszünk. Én sem fiatalodom, de két-három év még bőven benne van. És – remélhetőleg – legalább egy bajnoki cím."
És milyen volt akkor, amikor – hogy az ön szavaival éljek – ki kellett harcolni a helyét a nap alatt? Barátokból vagy ellenségekből szerzett többet?
"Teljesen más. Akkoriban az ellenségeskedés – mint olyan – jelen volt ugyan, de leginkább csak a pályán, ritkán jutott el a boxutcáig. A hangulat és az egész milliő oldottabb volt. Nem volt benne annyi pénz és szponzor, annyi követelmény, nem éreztük annyira, mint manapság, hogy a pénzen múlik minden. Persze valamennyire igen, de messze nem ekkora mértékben."
Régi cimboráival tartja valamilyen szinten a kapcsolatot még?
"Hogyne! Rendszeresen együtt töltjük a családi hétvégéket Nicola Larinivel, Alessandro Nanninivel. Remek barátok vagyunk."
A teljes interjút a Totalcaron, azaz ITT olvashatjátok.
Fotó: Honda
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22