Tarquini_monza_honda

Fotó: Eurosport

Gabriele Tarquini aggodalmát fejezte ki a Honda Civic 2013-as változatával kapcsolatban, ami a monzai tapasztalatok alapján egyelőre visszalépésnek tűnik a 2012-es prototípushoz képest. Az olasz pilóta ugyan a második versenyen dobogóra tudott állni, ám úgy érzi, ez csak az esőnek köszönhetően sikerült. A száraz időmérőn Tarquini Hondája több mint 1.4 másodpercet kapott Yvan Muller Chevrolet-jától.
"Ilyen körülmények között a sebességnek nincs akkora jelentősége mint szárazon, ám úgy tűnik, az idei autó egyelőre lassabb, mint a tavalyi. Sejtettük, hogy végsebességben lesz lemaradásunk, de most nagy a probléma. Mindenképpen fejlődnünk kell"  - mondta Tarquini az 'Autosport' magazinnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az olasz azt is hozzátette, hogy a Honda jelenleg keresi a gyengeség okát, ami a marokkói teljesítményre is hatással lehet. A marrakeshi utcai pálya híres hosszú egyeneseiről, ahol ismét a motorerő lehet a döntő tényező.
"Tudjuk, hogy mi a probléma, de még nem ismerjük az okát. Fejlesztettek a motoron, de nem lett gyorsabb. Ha nem sikerül megoldani, akkor Marrakeshben és Salzburgban is szenvedni fogunk. Ha az egész szezonban ilyen lesz a kocsi, az rettenetesen megnehezítheti a dolgunkat. Ám én arra számítok, hogy fejlődni fogunk, nem látom akadályát, hogy gyorsuljunk. Össze kell szednünk az adatokat, elemezni kell őket, aztán pedig ott a tesztautónk, azaz minden adott az előrelépéshez. Neki kell látni a munkának" - tette hozzá Tarquini.
A rivális RML csapat pilótája, Tom Chilton Monzában elismerte, előzetesen nagyon tartottak a Hondától, ás őket is meglepte a japánok jelentős lemaradása Olaszországban.
Fotó: Sági Elemér
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21