Honda_box_pr_unnep

Fotó: Eurosport

Gabriele Tarquini kizárólag a JAS Motorsport szervizcsapatának profizmusa és elszántsága miatt lehetett ott a mai 30 perces WTCC teszten, hiszen még maga a Honda sem gondolta, hogy elkészülnek a Marrakeshben csúnyán összetört autóval péntek reggelre.
Az elmúlt három nap során elképesztő elszántsággal dolgoztak az olasz fiúk az AF Corse csapat franciaországi gyárában, hiszen gyakorlatilag kasztnit kellett cserélni a korábbi világbajnok Civic-jén.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, az elmúlt három nap során éjjel-nappal dolgoztak, hogy elindulhassak a nulladik szabadedzésen. Az eredeti tervekben ez nem szerepelt, hiszen arra számítottunk, hogy srácok csak péntek este végeznek, de egy nappal korábban összerakták az autót" - mondta Tarquini a TouringCarTimes-nak.
És nem is akárhogyan, hiszen a maestro egy tizedik időt ment vele úgy, hogy sokáig az élmezőnybe tartozott, és csak a végén csúszott vissza, amikor egy kisebb műszaki hiba miatt már nem tudott kimenni a pályára.
"Ez az edzés inkább olyan volt mint egy shakedown, így nem meglepő, hogy előjött ez-az. Volt egy kisebb problémánk a váltóval, ezért pár kör után úgy döntöttünk, megállunk."
Marrakesh-hez képest csökkent a Honda lemaradása a Citroennel szemben, és gyakorlatilag beérte a Chevrolet, ám Tarquini továbbra sem szeret messzire következtetni a tesztek eredményéből.
"A nulladik szabadedzés alapján sosem lehet pontosan megítélni az erőviszonyokat. A Chevrolet még sosem tesztelt itt, mi viszont igen, ami most még egy kis előnyt jelent számunkra" - zárta Tarquini.
A paul ricardi WTCC hétvége holnap 9:15-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyet az Eurosport Player webTV élőben közvetít.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28