Monteiro_box_marr_honda

Fotó: Eurosport

A marrakeshi hétvége legalább annyira csalódást keltő lehetett a gyári Honda istállónak, mint a Zengő Motorsportnak, hiszen amellett, hogy a Citroen agyonverte őket, még a privát fejlesztésű Chevrolet-k is jobbak voltak a Civic-eknél.
A Honda Motor Europe motorsport igazgatója szerint azonban van ok a bizakodásra, Gabriele Tarquini ugyanis nem sokkal a második szabadedzésen történt balesete előtt (amely véget vetett az olasz hétvégéjének) ígéretes beállítási irányra bukkant mérnökeivel.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"Szombaton Gabriele autóján komoly előrelépési lehetőséget találtunk, egy olyan beállítást, amit Le Castellet-ben mindenképpen alaposabban is ki fogunk próbálni. Az nem mondom, hogy ezzel egyből ledolgozzuk majd a Citroennel szemben hátrányunkat, de stabilan megalapozhatjuk a helyünket mint a második erő" - mondta William de Braekeleer a TouringCarTimesnak.
Marrakeshben Tarquini balesete miatt egy autóra fogyatkozott a gyári csapat (ezért mondom egy ideje, hogy kéne az a harmadik Civic...), ami jelentősen lassította az adatgyűjtést. Márpedig a JAS Motorsport elsősorban ezzel a céllal vágott neki a hétvégének.
"Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy csak egy autóval vehettünk részt a versenyeken; sajnálom, ami Gabrielével történt. Időre van még szükségünk, és folytatnunk kell a fejlesztőmunkát az autóval. Találtunk pár érdekes előrelépési lehetőséget a hétvége során, ami olyan volt számunkra, mint egy hosszú teszt" - idézi Tiago Monteirot a TCT.
A Honda jelenleg versenyt fut az idővel, hogy a hétvégi futamokra elkészüljön Tarquini autója. A folyamat fontosabb stádiumait nyomon is követhetitek ITT.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33