Monteiro_test_usa

Fotó: Eurosport

A pénteki teszttel kezdetét vette a sonomai WTCC hétvége, és a fél órás edzés végeztével egy valamiről megbizonyosodhattunk, szoros az élboly. Az első kilenc helyezett végzett egy másodpercen belül, ami WTCC-s szinten ritkaság, különösen egy teszten, ami még nagyon a tapogatózó útkeresésről szokott szólni.
De nem csak szoros az állás, hanem nagyon vegyes is az a bizonyos felvágott. Honda, SEAT, Chevy, Chevy, Honda, BMW, Chevy, Honda - így fest az első nyolc a márkák tekintetében. Egyelőre tehát nem rajzolódott ki világosan érzékelhető tendencia, bár ha lenne sem hinnénk neki, mondván, hogy ez csak egy teszt volt.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
Michelisz Norbi a nyolcadik helyen zárt, harmadik legjobb hondásként. Mit azt korábban megírtuk, a magyar pilóta autójában motort kellett cserélni, így a teszt első szakasza a bejáratásról szól. Féltávon kicsit túl aztán Norbi jobban eleresztette a lovakat, és átvette a vezetést, ám az akkor futott 1:47.169-en már nem tudott javítani. Jelen helyzetben örülni kell annak, hogy - látszólag - hibátlanul muzsikál az új motor, és az alapbeállításokkal sincsenek gondok.
Egy tesztnek ugyan nincs nagy jelentősége, de az idei év balszerencse hulláma után pici elégtételt jelenthet Tiago Monteiro számára, hogy sikerült megnyernie az etapot. A hondás egy tizeddel volt gyorsabb a címvédő Rob Huffnál, aki megint csodát művelt a SEAT-tal. Vagy inkább a többiek voltak ismét harmatosak hozzá képest? Huffy és a második legjobb SEAT-os, Hugo Valente között jó másfél másodperc a különbség.
Nincs nagy jelentősége, de érdekesség, hogy Pepe Oriola megverte mindkét RML Chevrolet-t, Tom Chilton pedig gyorsabb volt Yvan Mullernél. A BMW-sek között ismét Tom Coronel volt a legjobb, de Mehdi Bennani és Darryl O'Young is befért a top10-be.
Michel Nykjaer, Alex MacDowall és James Nash szokásához híven lomhán kezdett, egy 11., egy 12. és egy 15. hely lett a vége. A többi chevys teljesítményét látva ebben még bőven van tartalék.
A Ladát egy bal kormányösszekötő törés hátráltatta, de az orosz srácok gyorsan megjavították James Thompson autóját, aki az utolsó pillanatban ugrott előre az utolsóról a 17. helyre. A Granta erejéről így most még nehéz véleményt mondani.
Tom Boardman egy 21. hellyel tért vissza, de jó volt újra látni a fekete SEAT-ot, Fredy Barth pedig utolsóként zárt a Wiechers BMW-vel. Amivel Lopez futamot nyert Argentínában... Tudom, ez így hatásvadász, de akkor is...
A sonomai teszt végeredménye:

Sonoma_test

Fotó: Eurosport

A program holnap magyar idő szerint 18:00-kor folytatódik az első szabadedzéssel.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00