A hétvégi Forma-1-es futammal bemutatkozott a világ előtt a Szocsi téli olimpiai parkban felépített vadonatúj utcai versenypálya, amely szinte egyhangúlag pozitív fogadtatásban részesült. Sok előzést ugyan nem láttunk, a versenyzőknek viszont tetszett a vonalvezetés, a körítés pedig egyenesen lenyűgöző.
A Motorsport-Total értesülése szerint hamarosan az Eurosport képernyőjén is feltűnhetnek ezek a képek, hiszen az illetékesek gőzerővel dolgoznak azon, hogy hamarosan a WTCC is tiszteletét tegye Vlagyimir Putyin kedvenc városában. A Túraautó Világbajnokság 2013 óta jár Oroszországba, ám eddig a főváros "közelében" található Moscow Racewayen rendezték a versenyeket.
Az idézőjelre azért van szükség, mert pálya valójában több mint száz kilométerre található Moszkvától, a közlekedés igencsak esetleges, és megfelelő mennyiségű és minőségű szálloda sincs a közelben található Volokolamsk városkában. Szocsi ellenben lenyűgöző, a Fekete-tenger partján található, és gazdaságilag fejlett régióként az autógyártók számára is jobb vadászterület.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A német honlap úgy tudja, a szervezők legszívesebben már jövőre váltanának, ám 2015-ig írtak alá a Moscow Raceway-jel, így ha nem sikerül valamilyen úton-módon kihátrálni ebből a szerződésből, akkor csak 2016-ban kerülhet át Szocsiba a WTCC futam.
A Moszkva melletti pályát ért kritikák jogosak, ám maga a vonalvezetés egyáltalán nem rossz, az eddigi négy futam emlékeim szerint izgalmas, fordulatos meccseket hozott. Különösen a hosszú egyenes végi utolsó kanyar, a rövidke célegyenes és az első kanyar kombinációja hozott érdekes, parázs csatákat.
A hírek szerint a WTCC-ben szereplő orosz gyártó, a Lada is üdvözölné, ha a jövőben Szocsiban rendeznék hazai versenyüket.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00