Úgy tűnik, valaki rákapott a 2015-ös naptárral kapcsolatos hírekre, mert a tegnap megszellőztetett Nordschleife futam után (bővebben ITT olvashattok róla) ma az oroszországi WTCC versennyel kapcsolatban is elhangzott ez-az.
Az Autosport értesülése szerint nem kizárt, hogy jövőre már a Szocsi Olimpiai Parkban rendezik a Túraautó Világbajnokság orosz futamát, ott, ahol idén októberben a Forma-1 is bemutatkozik. A lap saját forrásból szerezte az információkat, és úgy tudja, a tárgyalások egyelőre kezdeti fázisban vannak, hiszen a Szocsi pálya jelenleg teljes erővel az F1-es bemutatkozásra készül.
Így tehát még azt sem tudni, hogy a Fekete-tengeri város a Moscow Raceway helyét veheti-e át a naptárban, vagy esetleg egy második oroszországi futamnak adhat otthont. Ha az Eurosport Events nem tervezni a fordulók számának növelését (ez korábban többször is felmerült), akkor inkább az előbbi variáció lehet a befutó.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Oroszország több szempontból is fontos a WTCC-nek, egyrészt óriási piacot jelent az autógyártóknak, másrészt a Lada miatt nélkülözhetetlen egy helyi verseny. Nem véletlen, hogy a Superbike VB-vel szemben itt fel sem merült a moszkvai futam törlése az ukrajnai konfliktus miatt.
A WTCC két éve érkezett meg Oroszországba, és eddig két egészen jó fordulót rendeztek a Moscow Raceway-en, ilyen szempontból tehát nem feltétlenül indokolt a váltás. Persze nagyon jól tudjuk, hogy nem csak "ilyen" szempontok döntenek a pályaválasztásnál.
Néhány kép az épülő Sochi Olympic Parc Circuit-ről:

Sochi_palya_epul_2

Fotó: Eurosport

Sochi_palya_epul_1

Fotó: Eurosport

Sochi_palya_epul_3

Fotó: Eurosport

Sochi_palya_epul_5

Fotó: Eurosport

Sochi_palya_epul_4.

Fotó: Eurosport

WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00