Lada_test_smolensk_1

Fotó: Eurosport

Ahogy azt korábbi interjúkban már megígérték, a ladások nagyon komolyan veszik a felkészülést a jövő héten esedékes első moszkvai WTCC futamra, ezért a fővárostól 300 kilométerre található Szmolenszk pályájára utaztak egy többnapos tesztre. A versenyzők és a csapatvezető elmondása szerint új fejlesztéseket és beállításokat is kipróbálnak.
"Jól alakult az első nap, és mint mindig, kompletten az autó gyorsaságát próbáltuk fejleszteni. Emellett kifejezetten nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy megtaláljuk a jó beállítást néhány olyan típusú kanyarra, amelyekben eddig küszködtünk az autóval."
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
"Jól haladtunk a munkával, de végül arra jutottunk, hogy további fejlesztésekre lesz szükség, ha jelentőset akarunk előrelépni. Nagyon remélem, hogy az itt talált beállítások Moszkvában is működnek majd, mert szeretnénk jól szerepelni a Lada szurkolók előtt. Szerencsére az időjárás is rendben volt, úgyhogy várom a következő napot" - mondta ma reggel a WorldTouringCars-nak James Thompson.

Lada_test_smolensk_2

Fotó: Eurosport

A kétszeres brit bajnok mellett orosz csapattársa, Mihail Kozlovszkij is elutazott Szmolenszkbe a másik Lada Grantával.
"Két autóval dolgozunk, és szerencsére semmi sem akadályozta a munkát, rengeteg kört sikerült megtennem tegnap. Új futóműbeállításokat próbáltam ki, de elég sok gondom volt az alulkormányzottsággal. A mai viszont egy új nap" - tette hozzá Kozlovszkij a WTC megkeresésére.
A beállítások mellett néhány fejlesztést is hozott a Lada Szmolenszkbe, amelyeket szintén kipróbált a két pilóta.
"Rengeteg dolgot le kell még tesztelnünk. Most elsősorban az első futóműre koncentrálunk, de fejlesztettünk az autó más területein, és dolgoztunk a beállításokon is. Kisebb változások minden WTCC hétvégén történnek az autón, ami kockázatot rejt magában, hiszen plusz terhet jelent a versenyzőink számára, hogy időről-időre alkalmazkodniuk kell az új dolgokhoz."
"Ha semmit nem fejlesztenénk a szezon során, akkor a pilóták gyorsabban megszoknák az autót, és valószínűleg jobbak lennénk. De felismertük, hogy ha igazán gyorsulni szeretnénk, akkor szükség van a módosításokra. Úgy érzem, a jó irányba haladunk, és remélem, a Granták igazán versenyképesek lesznek Moszkvában" - mondta Viktor Sapovalov csapatfőnök.
A moszkvai WTCC forduló egy hét múlva pénteken kezdődik egy fél órás teszttel.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00