Nem sokkal azt követően, hogy Michelisz Norbi belekóstolhatott a legendás spai versenypályába, további négy magyar pilótának lehet része az élményben, a SEAT León Európa-kupa mezőnyével ugyanis Bús Edina, Wéber Gábor, ifj. Ficza Ferenc és Tóth Norbert is Belgiumba látogat a hétvégén.
A hazai szempontból kiválóan alakuló silverstone-i verseny (Ficza megnyerte az első futamot, Wéber pedig harmadik lett a másodikon) után a rajongók számára kellemetlenül hosszú, majd másfél hónapos szünet következett, de a WTCC-n szocializálódott közönség valahogy ezt is kihúzta. Ott már lassan két hónapja böjtölünk...
A magyar csapatok és pilóták számára viszont elég gyorsan elszaladt ez az idő. Edina és Gábor a B3 Racinggel csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Élménynap nevű rendezvényhez, ahol a SEAT versenyautókkal igyekeztek felejthetetlen emlékeket hagyni a résztvevő beteg gyermekekben.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
Edina ezen kívül a Facebookon tomboló ALS Ice Bucket Challenge-hez is csatlakozott, és a nyakon öntést valamint az adományozás után többek között két SEAT-os riválisát, Stefano Cominit és Stian Paulsent hívta ki.
A Zengő Junior Team ezalatt a nagy csapattal és Michelisz Norbival kitelepült Hatvan városába, ahol egy nagyszabású roadshow keretében találkoztak a helyi autósport rajongókkal. Norbi mellett Ficza Feri és Tóth Norbert is megtapasztalhatta, mennyire népszerű Magyarország első és egyetlen WTCC-s alakulata.

Zengojunior_seat_hatvan_1

Fotó: Eurosport

A pihenésnek azonban vége, az autók és a pilóták már Spa-Francorchampsban vannak, ahol pénteken két szabadedzéssel veszi kezdetét a program (a teljes időbeosztást a cikk végén találjátok).
„A meglehetősen hosszúra nyúlt nyári szünet után már nagyon izgatottan várjuk, hogy ismét a SEAT-okba ülhessünk. A versenymentes időszakban jutott idő a pihenésre és kikapcsolódásra is, de azért az edzéseket sem mellőztem. Az utóbbi hetekben szimulátoron próbáltam begyakorolni a pályát, hiszen teljesen szűz számomra, még sosem versenyeztem itt." "A pálya a szimulátoros tapasztalataim alapján nehéz, úgy hiszem kétszer félóra nem lesz elegendő ahhoz, hogy begyakoroljam úgy, hogy aztán az időmérőn a középmezőnybe jussak. Ettől függetlenül bízom abban, hogy a vártnál jobban teljesítek majd” - mondta Edina a hétvége előtt.
Wéber Gabi számára lesz egy másik újdonság is Spa-ban, a WTCC-t is megjárt pilóta ezúttal kivételesen új mérnökkel dolgozik majd. Francesc Pascual egész jól ismeri az ardenneki pályát, június végén ugyanis a Túraautó VB-s hétvégén is volt ott dolga.
"A hétvégére versenymérnököt cserélek – ugyanis Francescék vasárnapra várják első gyerekük születését, így igazoltan marad távol – helyette druszájával, Francesc Pascuallal dolgozom majd együtt, aki John Filippi WTCC-s versenymérnöke és nem mellesleg ők idén már versenyeztek Spában"  - mesélte Gabi.

B3_silv_box

Fotó: Eurosport

A rutinos pilóta hozzátette, egy versenyző mindig csak a győzelemmel lehet igazán elégedett, és mivel az év eleji szenvedés után mostanra összeállt a León, Spa-ban is szeretne az élmezőnyben harcolni.
A nyári szünet a csapat számára is gyorsan elröpült, erről már Bári Dávid, a B3 Racing mérnöke számolt be, ugyanis a sikeres silverstone-i hétvége után volt mit pofozni a SEAT-okon. Ám mostanra mindkét autó készen áll a spai megmérettetésre.
A bajnokság féltávjánál jelenleg Ficza Feri áll a legjobban a magyarok közül, a Zengő Junior Team versenyzője harmadik az összetettben, és csak hat pont választja el az élen álló Stefano Cominitől. A mindössze 18 éves tehetség, akit sokan már most Michelisz Norbi lehetséges utódjának tartanak (hosszabb távon) egy jó spai szerepléssel akár a lista élére is ugorhat.
Wéber Gabi szintén a győzelemért utazik Belgiumba, míg Bús Edina és Tóth Norbi a pontszerzésért szeretne harcba szállni. Előbbinek ez egyszer már sikerült idén, de utóbbi sem járt messze tőle Silverstone-ban.
A spai hétvége programja:
Péntek: 12:00 - Első szabadedzés (30p)
16:35 - Második szabadedzés (30p)
Szombat: 9:45 - Időmérő edzés (30p)
13:55 - Első futam (9 kör) (SEAT Youtube, élő)
Vasárnap: 11:00 - Második futam (9 kör) (SEAT Youtube, élő)
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32