Spa_heli

Fotó: Eurosport

Spanyol újságíró kollégák szerint eldőlt, hogy 2005 után jövőre ismét lesz WTCC futam Spa-Francorchamps-ban, és bár a hivatalos naptárra még biztosan sokat kell várni, több forrás is tényként közli a belga helyszín visszatérését.
A hírek szerint június 21-én és 22-én rendezik jövőre a spai WTCC hétvégét, méghozzá a Francia GT bajnokság szerepét betöltő GT Tour sorozattal karöltve. A világbajnokság oldaláról eddig csak lehetőségként beszéltek a legendás pályáról, az FFSA (Francia szövetség) viszont állítólag hivatalosan is megerősítette a közös rendezést.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
A WTCC utoljára az első szezon során, 2005-ben látogatott el Spaba, ahol az első futamot Dirk Müller nyerte a BMW-vel, a másodikon pedig Fabrizio Giovanardi győzött az Alfa Romeoval.
A közönség és a pilóták körében is nagy népszerűségnek örvendő ardenneki pálya azután került ismét képbe, hogy kiderült, 2014-től a Citroën gyári csapatot indít a WTCC-ben, Spa pedig Franciaországtól alig 150 kilométerre található.
Könnyen elképzelhető azonban, hogy a belgiumi hétvége mellett a Citroën egy 100%-ig francia fordulót is "kap" a WTCC-től, hiszen jelenleg is folynak a tárgyalások a Paul Ricard versenypályával.
Fotó: ausmotive.com
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33