A kihagyott ausztriai hétvége után Spa-Francorchampsban ismét visszatér a Túraautó Európa-bajnokság mezőnyébe a magyar Unicorse csapat és James Thompson korábbi gyári Alfa Romeo 156-osa. A szépségben még mindig verhetetlen olasz S2000-es technikát ezúttal a szlovák Filip Sladečka vezeti majd.
Az Unicorse az év első két ETCC futamán Kiss Norbival állt rajthoz, aki szenzációs eredményeket hozott, a szlovákiaringi első futamon például az 1.6 turbós autókat is megelőzve megnyerte az egyébként nem létező abszolút értékelést. Norbit azonban szólította a kötelesség, a salzburgi hétvége már ütközött a Kamion Európa-bajnokság első versenyével, és mivel az Unicorse nem talált megfelelő beugrót, inkább ők is ejtették az ausztriai utazást.
Időközben viszont Filip Sladečka ismét kedvet kapott a túraautózáshoz, és kapóra jött neki a magyar csapat szabad Alfája. A szlovák pilóta éveken keresztül eredményesen szerepelt a Közép-Európai Zóna Kupában, és többször rajthoz állt a GT3-as Eb-n is, idén viszont eddig csak a boxutca másik oldaláról követte az eseményeket az ETCC-ben.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
EGY ÓRA
A bukósisakot a csapatvezetői fülesre cserélte, saját családi istállójukban, a Sladečka Motorsportban öccsét, Samuelt segítette, aki nem mellesleg szintén egy Alfa Romeo 156-tal megy az Eb-n. A felduzzadt ETCC mezőny viszont talán az ő kedvét is meghozta, mert a belga hétvégére megállapodott az Unicorse-vel, és a tesó mellett ő is próbára teszi magát az Eau Rouge-ban. Ezúttal riválisok lesznek, bár az Unicorse beszámolója szerint ha szükség van rá, természetesen egymást is segítik majd a hétvégén.
Sladečka egyébként másodszor próbál szerencsét az Unicorse-nál, tavaly a szlovákiai hétvége keserűre sikerült, a pénteki teszten történt baleset miatt gyakorlatilag azelőtt véget ért számukra a forduló, hogy elkezdődött volna.

Sladecka_unicorse_test

Fotó: Eurosport

A csapat és a szlovák pilóta múlt hét szerdán egy ismerkedő shakedown tesztet tartott a Szlovákiaringen.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32