Sordo_arc

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb után egy másik raliversenyző is kipróbálhatja a Citroen új S2000-es túraautóját, a rali világbajnokság végeztével a kilencszeres bajnok egykori "fegyverhordozója", Dani Sordo is tesztelni fogja az 1.6 turbós C-Elyséet, értesült az Autohebdo.
A 30 éves spanyol Loeb első világbajnoki címével együtt, azaz 2004-ben érkezett a Citroenhez, és azóta a francia márka alkalmazásában áll. Kétszer végzett harmadikként az összetettben, első győzelmére viszont 71 versenyt kellett várnia, néhány hete Németországban állhatott először a dobogó tetején.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Sordo Loebhöz hasonlóan inkább az aszfaltos versenyeken érzi otthon magát, ám egyelőre nem valószínű, hogy követné a franciát a WTCC-be.
"Jobban szeretek fák között száguldozni" - mondta, amikor a teszt kapcsán azt firtatták, ő is a pályaversenyzés világában képzeli-e el a jövőt.
Hogy akkor miért kap mégis feladatot a gyári WTCC-s csapatnál? A Citroen valószínűleg szeretné minimálisra csökkenteni a tesztprogramba bevont külsősök számát, nehogy később fontos információk szivárogjanak ki a C-Elysée-ről.
Az argentin José María Lopez után a spanyol lesz a második akik az igazolt versenyzőkön kívül tesztelheti az új Citroent, ám a hírek szerint másokat is kipróbál majd a csapat, mielőtt az év végén meghozzák a végleges döntést a harmadik pilótáról.
Fotó: WRC
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21