Csak néhány napot ért meg álmodozásunk a Subaru - Petter Solberg kettős egymásra találásáról a WTCC-ben, a norvég pilóta ugyanis az Autosport magazinnak úgy nyilatkozott, akár ingyen is vállalná a versenyzést, ha ezen múlik, hogy a WRC-ben maradhasson. A Subaru néhány napja jelentette be, hogy még idén novemberben döntenek arról, besszállnak-e a Túraautó Világbajnokságba, Solberg pedig korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy kipróbálná magát a WTCC-ben. A 2003-ban rali világbajnoki címig jutó párosításra létrejöttére azonban úgy tűnik, egyelőre nincs sok esély.
"Nem így szeretném lezárni a ralis pályafutásomat. Az idei egy kemény szezon volt, de tudom, mire vagyok képes, és mit lehet még kihozni az autóból. Szeretnék maradni, mert biztos vagyok benne, hogy tudok még adni valamit a csapatnak és a bajnokságnak" - fogalmazott Solberg, aki idén egy Ford Focusszal szerepelt a WRC-ben.
A kékoválos gyár azonban az idei szezon végeztével kivonult Malcolm Wilson csapata mögül, így a Focuszok - hasonlóan a WTCC-s Chevykhez - privát kézben folytathatják. Ez azt is jelenti, hogy minden centnek meglesz a helye a csapatnál, és lehetőleg olyan versenyzőket kell találni, akik pénzt is hoznak magukkal.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"Teljesen megértem Malcolm helyzetét. De azt is látni kell, hogy az elmúlt négy évben én is fizettem az ülésért, és sajnos nem vagyok abban a helyzetben, mint néhány fiatal, akik még azért teszik be a pénzt, mert szeretnék elindítani a pályafutásukat. Malcolm a legjobb abban, amit csinál, és ez igaz a csapatára is, úgyhogy mindenképpen szeretnék maradni. Éppen ezért felkészültem arra, hogy fizetés nélkül kell majd versenyeznem" - zárta Solberg.
Persze, ha jól sikerül a 2013-as ralis szezon, akkor 2014-ben - amikor várhatóan a Subaru is érkezhet - még összejöhet a nagy párosítás.
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: Wikipedia
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00