Tarquini_Svk_honda

Fotó: Eurosport

A Castrol Honda gyári csapat saját várakozásain felül szerepelt 2013-ban, ez derül ki abból az interjúból, amit az Autosport magazin William De Braekeleerrel, a Honda motorsport-menedzserével készített.
Gabriele Tarquini második lett az összetettben, Tiago Monteiroval és Michelisz Norbival közösen pedig négy győzelmet valamint további 16 dobogós helyet gyűjtött.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Szembetűnő, hogy a japán márka azokon a versenypályákon tudott igazán kiemelkedőt nyújtani, amelyről már rendelkezett tapasztalatokkal. A Szlovákiaringen és Sanghajban is hármas győzelmet arattak, Suzukában pedig Michelisz Norbi állt a dobogó tetején.
"A szlovákiai pályáról voltak adataink, hiszen teszteltünk ott korábban. Ez az egyik magyarázata annak, hogy olyan jól szerepeltünk ott" - mondta De Braekeleer az Autosportnak.
"Ugyanez volt a helyzet Sanghajban és Makaón (tavaly Monteiro ment ott a prototípussal), és azok a hétvégék is jól sikerültek."
De Braekeleer szerint a 2013-as évben sikerült túlszárnyalni várakozásait, ő ugyanis sejtette, nagyon erős lesz az RML Yvan Mullerrel.
"Ez volt az első évünk gyártóként, és egy olyan szintű bajnokságban mint a WTCC a négy győzelem valamint összesen 20 dobogós helyezés szerintem nem rossz eredmény."
"Persze jobban örültünk volna, ha Gabriele a szezon végéig harcban van a világbajnoki címért, és a szlovákiai hétvége után úgy tűnt, lehet erre esély."
A Honda motorsport főnöke szerint hátrányt jelentett számukra, hogy nagyon későn indult el a gyári program, keveset tudtak tesztelni a télen, és - ahogy már idéztük is - nem ismerték a pályák nagy részét.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00