Jó előjelekkel és szép reményekkel utazott az Egyesült Államokban a Wiechers Sport, amely egyetlen BMW-t versenyeztet a WTCC-ben Stefano D'Astének. Előzetesen ellentétes hírek láttak napvilágot a sonomai pályáról, egyesek azt hangoztatták, hogy nehéz dolguk lesz a BMW-seknek, mások viszont azt emelték ki, hogy az elnyújtott, tempós kanyarok, valamint a durva aszfalt miatt a hátsókerekes autó jobban bánnak majd a gumikkal. Utólag úgy tűnik, inkább a második jött be, bár tény, Michelisz Norbit leszámítva a többi BMW-s csapat sokat kínlódott Sonomában.
D'Aste ezúttal jól ment az időmérőn, az elmúlt két futamon lemaradt a Q2-ről, most viszont legjobb BMW-sként a hatodik helyen ment tovább. Az időmérő második részében már csak egy gyors kört futott, és jó taktikázott, hiszen Alberto Cerquit megelőzve tizedik lett, ami minden BMW-s álmát, a második futam első rajthelyét jelentette. Az autó rendben, a pilóta pedig boldog volt, egészen vasárnapig. Az első futamon ugyanis már a legelső kanyarban belekerült a darálóba, a másodikon pedig az emlékezetes Bennanival kötött megállapodás ellenére a marokkói az élről lökte ki.
"Egyszerűen nem volt szerencsénk a versenyeken, de ilyen a motorsport. Összességében jó munkát végeztünk az amerikai hétvégén, a szerelőim tökéletesen felkészítették a BMW-t, úgyhogy szeretnék köszönetet mondani a wiechers-es csapatomnak" - nyilatkozta D'Aste.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"Két nagyon jó beállítást találtunk erre a hétvégére, egyet az időmérőre, egyet pedig a versenyre. Ennek eredménye volt a pole pozíció. Sajnos azonban ezúttal a kemény munka után elmaradt a jutalom" - tette hozzá Marco Calovolo, a csapat versenymérnöke.
"Sajnálom, hogy más pilóták túlzott akarása megfosztott bennünket pár kiváló eredménytől. De úgy látom, az autónk rendben lesz az ázsiai versenyekre, és különösen Makaóra" - vette át a szót Wolfgang Kruse, csapattulajdonos.
"Az egész hétvége során gyorsak voltunk, Stefano stabilan jó köröket autózott, ami bizonyítja, hogy rendben van a kocsi. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemre váltanunk a pole pozíciót, különösen azért mert minden egyben volt az újabb sikerhez. Ezen a pályán esélyünk lehetett volna a győzelemre. Miénk volt az első rajtkocka az állórajtos futamon, és adott volt a hátsókerekes BMW 320TC. Mellettünk szólt még a magas aszfalthőmérséklet, és az, hogy Sonomában nehéz előzni. Most viszont már utazunk Suzukába, ahol ismét támadunk" - zárta Dominik Greiner, csapatvezető.
D'Aste végül mindkét futamon célba ért, és mindkétszer kilencedikként intették le. A Yokohama kupában ez két negyedik helyet jelentett, ám így is jelentősen nőtt a hátránya Michelisz Norbival szemben. Az olasz lemaradása hat futammal a szezon vége előtt 49 pont. A "nagy bajnokságban" a 8. helyen áll, itt pedig 64 pont a hátránya a zengős pilótával szemben.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22