Tassi Attila csapattársa így már a szombati első szabadedzésen sem vehetett részt, sőt, napokkal a versenyhétvége után is még Oroszországban kezelték.

A fertőzésről sok részlet eddig nem látott napvilágot, ám Monteiro valószínűleg pénteken este / éjjel kerülhetett kórházba, mivel a szombat reggeli FP1-en már nem vett részt, viszont péntek délután beszéltünk telefonon Tassi Atival, aki éppen étterembe ment csapattársával, és a telefonban még hallottuk is Monteiro hangját.
Oroszországi kórházfogsága során a Honda gyári versenyzője több forrásból is kapott segítséget, csapata és a JAS Motorsport mellett a bajnokságot szervező Discovery Sport Events és a helyi promóter, a Rosgonki is latba vetette befolyását, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
Monteiro közel egy hetet töltött a Krasznodar Régió 2-es számú kórházának fertőző osztályán, szerda este viszont egy privátban leszervezett orvosi repülőgéppel hazaszállították Portugáliába, ahol Portóban további kórházi kezelés vár rá.
„Öt napon keresztül ápoltak egy oroszországi kórházban, és nagyon hálás vagyok a helyi személyzetnek a gondoskodásért. Ezután repülhettem haza Portugáliába, ahol folytatódik a kezelésem” – mondta Monteiro.
„Szeretnék köszönetet mondani a Hondának, a JAS Motorsportnak és a Discovery Sport Eventsnek, hogy megszervezték a hazatérésemet, valamint a Münnich Motorspornak, a Rosgonkinak, az FIA-nak és a saját kis csapatomnak, a kórházban töltött időszak alatti gondoskodásért, segítségért és támogatásért.”
„Minden nappal jobban érzem magam, és várom a további felépülést odahaza, Portugáliában. Végezetül még szeretném megköszönni a sok kedves üzenetet, és azt a hihetetlen támogatást, amit az emberektől kaptam. Csodálatos volt, és igazi motivációforrást jelentett ezekben a napokban.”
Arról, hogy Monteiro jobban van, mindennél többet elárulnak az elmúlt napokban Instagram-képek, ahol a portugál a zuhanyzóba dobott szennyes ruhán viccelődik, mondván: „egyszere zuhanyozom és mosok.”
Az Eurosport Hungary ezúton is teljes és gyors gyógyulást kíván Tiago Monteirónak.
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
Vila Real
Monteiro Tassi Ati győzelméről: ez így volt igazságos!
05/07/2021 16:42