A legutóbbi, adriai forduló jelentősen befolyásolta az idényzáróra kiosztott pluszsúlyokat; az automatikusan működő rendszer mindössze két autó, a Hyundai és az Audi kompenzációs súlyait hagyta érintetlenül.

Magyar szempontból a legfontosabb változás, hogy az elmúlt két nehéz forduló után a Zengő Motorsport számára végre megérkezett a várt súlycsökkentés. A négy Cupra León Competición nem kevesebb, mint 40 kilóval lehet majd könnyebb, mint Adriában, tehát az Audival majdnem azonosak lesznek a paraméterek.
Könnyebbek lesznek még a Hondák is, Esteban Guerrieriék 20 kilóval mehetnek majd lejjebb. Utoljára az idény első két hétvégéjén fordult elő, hogy nem a Civic Type-R TCR volt a legnehezebb (néha ugyan holtversenyben) autó a mezőnyben.
Sochi
Újabb hírek a kórházba került Tiago Monteiro állapotáról
02/12/2021 14:01
Ezt a tisztséget a Lynk & Co veszi át a japánoktól Szocsiban. A kékek komoly fölényben voltak Adriában, ennek ellenére „csak” 20 kilóval kaptak többet, mint Olaszországban. Mondjuk ezzel is a 03 TCR lesz a legnehezebb autó.
Hogyan lehetséges, hogy három Lynk & Co-val a Q3-ban „csak” ennyit nő a súly? Úgy, hogy a WTCR automatikus súlykompenzációs rendszere azt is figyelembe veszi, az adott átlagidőt mennyi ballasztal érték el. Érthető, hogy nagyon más tészta, ha valaki 0 kiló pluszsúllyal a legyorsabb, mint ha +60-nal az. A rendszer minden 10 kiló ballasztért 1 tizedmásodpercet von le az átlagidőből. Mivel a Lynk & Co mindössze 10 kiló pluszsúllyal volt a leggyorsabb, ez kevésbé büntet, mint ha mondjuk 50-nel lett volna szoros versenyben második.
Így lehetséges az is, hogy a gyengébben sikerült olaszországi hétvége ellenére továbbra is Michelisz Norbiék kapják a betonkeverőt, azaz a maximális, 60 kilós ballasztot. A Hyundai Elantra N TCR viszont így is 10 kilóval könnyebb lesz, mint a nagy rivális Lynk & Co.
A Szocsira érvényes teljesítmény kiegyenlítő táblázat:

A Szocsira érvényes WTCR teljesítmény kiegyenlítő táblázat

Fotó: Eurosport

Az év utolsó két versenyét november 28-án vasárnap rendezik, Yann Ehrlacher pedig megnyugtató, 36 pontos előnnyel várja a finálét. Rajta kívül Fred Vervisch, Esteban Guerrieri, Santiago Urrutia és Yvan Muller lehet még bajnok.
Sochi
Yvan Muller: Azcona megértő volt, mert vele is történt már hasonló
01/12/2021 14:39
Sochi
Borzasztó nagy balesetet került el Michelisz Norbi csodás reflexmozdulattal
30/11/2021 08:58