A WTCR mezőnye először látogat Szocsiba, így a versenyzők nagy részének csak minimális információja van a pályáról.

A kivételek táborába tartozik Tassi Attila, aki 2016-ban ment itt még a TCR International-ben, sőt dobogóra is állt, de úgy tűnik, a titkait megtartja magának. Norbival pont akkor sikerült beszélnünk, amikor Moszkvában várt a Szocsiba tartó gépre. Atika is ott volt vele, és viccelődtek ezen egy sort.
„Próbáltam pár dolgot megtudni Atikától a pályáról, de nagyon titkolózik, nem igazán akart elárulni semmit. Sőt, lehet, azzal teszem a legjobbat, ha azt sem hiszem el, amit mond, mert tuti az ellenkezője annak, ami a valóság” – mondta nevetve Norbi az Eurosport Hungary-nek.
Pau
Michelisz Norbi: nem esett nehezemre elengedni Vernay-t
23/10/2021 08:17
Amit viszont lehet tudni a fedélzeti kamerás felvételekből és korábbi versenyekből, az alapján Michelisz Norbi nehéz hétvégére számít.
„Attól tartok, ez lesz az egész szezon legnehezebb versenye számunkra. Továbbra is mienk a maximális, 60 kilós pluszsúly, amit ez a pálya durván meg fog büntetni. Sok a kemény féktáv, ami ennél a súlynál alaposan igénybe veszi az autó fékrendszerét, és a jelenlegi konfigurációval a magas átlagsebesség sem kedvez nekünk.”
Attól tartok, Szocsiban a top10-be kerülésért is keményen meg kell majd küzdenünk az időmérőn.
Pedig jó lenne egy erős versennyel búcsúzni 2021-től, hiszen mindig könnyebb úgy szembe nézni a téli hónapokkal, hogy nem kell rágódni semmin. Ráadásul ez lesz Gabriele Tarquini búcsúversenye, és amilyen páratlan karriert zár le az olasz veterán, ahhoz szép eredmény illene. Norbi elmondta, neki is hiányozni fog az 59 éves klasszis.
„Ő az a versenyző, akivel a legjobb kapcsolat alakult ki a WTCR-ben. Számomra ő a non plus ultra, és úgy érzem, az évek során én is nőttem az ő szemében. Szerettem vele versenyezni, sokat tanultam tőle, és hiányozni fog” – zárta Norbi.
A szocsi WTCR hétvége futamait vasárnap rendezik, és az Eurosport 2-n lesz élő közvetítés. A teljes program ITT olvasható.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
Most
Michelisz Norbit megbüntették – kikockáztuk az esetet
11/10/2021 08:42