Az esős verseny rajtjánál Gilles Magnus és Tassi Attila ért össze még a célegyenesben, de olyan szerencsétlenül, hogy a belga audis ottmaradt kitört kerékkel. Beküldték a biztonsági autót, eltakarították a romokat, majd mindenki készült az újraindításra…

Amikor az utolsó előtti kanyarban a második helyen haladó Yvan Muller túl későn lépett a fékre, és – még hivatalosan a safety car időszak alatt – belecsúszott a versenyt vezető Mikel Azconába. Az ütközés miatt Muller Lynk & Co-ja a helyszínen ragadt, de a spanyol versenye is véget ért.
Azcona számára ez azért volt különösen fájdalmas, mert megnyerte az első futamot, és pályafutása során eddig sosem sikerült dupláznia a WTCR-ben. A zengős pilóta még a futam alatt meglehetősen feldúltan nyilatkozott, kiemelve, hogy nem érti, egy ilyen szintű versenyző, hogyan követhet el ekkora hibát.
WTCR
Azcona: a Cupránál korlátozottak voltak a lehetőségek
05/04/2022 08:13
Az esetre egyébként Muller is ráfaragott, hiszen a kieséssel elbúcsúzhatott az összetett dobogótól, amivel egy csodálatos sorozat szakadt meg: a francia ugyanis 2007 óta minden teljes évében top3-as volt a WTCC/WTCR összetettjében. 13 éven keresztül mindig.
A francia versenyző a futam után átment a Zengő Motorsport boxába, és elnézést kért Azconától.
„A második futam nagyon idegesítő volt számomra, mert nem számítottam erre az ütközésre Yvantól. Azt viszont értékelem, hogy Yvan átjött, és bocsánatot kért tőlem. Megértem az ő álláspontját is, és biztos vagyok benne egyszerűen csak hibát követett el. Nincs problémám már ezzel” – mondta Azcona a verseny után.

Megmagyarázhatatlan manőverrel vágta haza Azcona győzelmi esélyeit Yvan Muller

Kiemelte még, hogy szeretett volna egy igazán nagy eredmény elérni a Cupra számára, és emiatt volt nehéz elfogadni, ami történt. Mindez érdekesen összecseng azzal a pletykával, mely szerint Azcona jövőre már Michelisz Norbi márkatársa lehet a Hyundai-nál. Erre egyelőre kitérő választ adott.
„Majd meglátjuk, mi történik 2022-ben. Most élvezni akarom ezt a pillanatot, ünnepelni egy nagyot a csapatommal és a Cuprával. Ilyenkor igazán jó együtt lenni, megnyugodni és élvezni a szezont. Aztán ha hazaértem, elkezdek felkészülni a következő évre, méghozzá a lehető legjobban, mert világbajnok szeretnék lenni.”
A Hyundai-nál jövőre Gabriele Tarquini visszavonulásával felszabadul egy hely Michelisz Norbi mellett, bár a koreai gyártó még nem jelentette be, milyen jelenlétet tervez a Világkupán 2022-ben.
WTCR
Teljessé vált a Lynk & Co Cyan Racing 2022-es felállása
09/03/2022 16:26
WTCR
Vezérként számít Michelisz Norbira a Hyundai a WTCR-ben
14/02/2022 14:51