Holland_ford

Fotó: Eurosport

Amíg a WTCC mezőnya Ausztriában csatázott, addig eredményes egynapos tesztet zárt az angliai Snettertonban a Rotek Racing, amely körülbelül egy hónapja jelentette be, hogy megvásárolta az Arena Motorsport által fejlesztett S2000-es Ford Focusokat, amelyekkel nemi fejlesztői munkát követően még idén visszatérnek a WTCC-be.
A Németországban is aktív amerikai istálló másodszor gurította pályára a Fordot, amit ezúttal is az alakulat egyetlen bejelentett versenyzője Robb Holland vezetett. Korábban Brands Hatchben próbálták ki először az autót, Snettertonban viszont már  az érdemi munka is előtérbe került.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Holland több mint 50 kört tett meg a Focuszal a norfolki pályán, és a csapat eredményesnek nevezte a tesztet. A további tervek között még egy nagy-britanniai gyakorlás szerepel, mielőtt a Focust átszállítják az Egyesült Államokba. Onnantól kezdve a Rotek amerikai főhadiszállásáról irányítják tovább a programot.
"Jól alakult a teszt. Elsősorban a motorhangoláson dolgoztak a Mountune mérnökei, de rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk az autó új, 2013-ban tervezett futóművéről is" - mondta Holland a Crash magazinnak.
Az új futómű jó hír, hiszen tavaly éppen ezen a téren volt rengeteg problémája a Fordnak. Az év elején ez eltérő szabályértelmezés miatt az FIA néhány futam után szabálytalannak minősítette a Focusok futóművét, és az Arena kénytelen volt az utcai modell felfüggesztését használni.
"Elégedett vagyok az eredményekkel. A most összegyűjtött adatokkal visszamegyünk a főhadiszállásra, és további finomításokat végzünk az autón az utolsó angliai teszt előtt, amelyet júniusban tartunk. Ezután a Ford hajóra kerül, és átszállítjuk a csapat sonomai műhelyébe" - tette még hozzá az amerikai pilóta.
A hírek szerint eközben a második Focuson is dolgozik a Rotek Racing, ám arról még nem beszéltek, hogy azt mikor és kivel vethetik be a WTCC-ben.
Fotó: Rotek Racing
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28