A WTCC hivatalos honlapja (fiawtcc.com) a teszt után több pilótát is kifaggatott, és szerintük a sanghaji pálya komolyan igénybe veszi a gumikat, így a kímélő beállításoknak és spórolásnak nagy jelentősége lehet a vasárnapi futamokon. A tesztet Alex MacDowall nyerte a privát Chevyvel, megelőzve Rob Huffot és Pepe Oriolát. Michelisz Norbi 13.-ként zárt.
"A piros zászló után feltettünk egy szett új gumit, és állítottunk is az autón. Nagyon nehéz megtanulni a pályát, nem túl jó itt a tapadás, ha felteszel egy új szettet, azzal egy körig gyors vagy, aztán drasztikusan csökken a gumi teljesítménye. Sokat kell még dolgoznunk a beállításokon" - mondta MacDowall.
"Én is használtam új gumikat, de a legjobb körömet használton futottam, ám akkor elcsíptem egy jó szélárnyékot a hátsó egyenesben. Elégedett vagyok, jól éreztem magam az autóban, és az egyensúly is rendben. Innentől a versenybeállításokra fogunk koncentrálni, mert idén már akadt problémánk a bal első gumi kopásából, és nem szeretnem, ha pont itt ismétlődne meg" - tette hozzá Huff.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"Nehéz pálya, de sikerült jó beállításokat találni. A leggyorsabb körömet új gumin teljesítettem, de még ennél is lehettem volna gyorsabb, csak éppen nem találtam megfelelő szélárnyékot magamnak. Jó előérzeteim vannak a holnapi időmérőre és a versenyekre, mert ez egy olyan pálya ahol több előzési pont is van" - magyarázta Oriola.
"Jó kis teszt volt, de dolgozunk tovább, és nem bízzuk el magunkat. Tudjuk, hogy sokaknak nem sikerült tiszta kört futniuk új gumin, nekem viszont igen, úgyhogy arra számítunk, hogy a legjobb pilóták még sokat fognak javulni. De nem igazán foglalkozunk ezzel, a mi feladatunk, hogy adatokat gyűjtsünk az autóról a szezon végéig" - vette át a szót Tiago Monteiro, aki negyedik lett a Hondával.
A pénteki tesztnapokra nem érvényes a WTCC-s gumiszabály, azaz mindenki annyi új gumit tesz fel, amennyit akar. Nem tartom kizártnak, hogy Michelisz Norbi gyengébb teljesítménye annak köszönhető, hogy a Zengő Motorsport spórolásból csak használt gumin ment. A sanghaji WTCC hétvége magyar idő szerint szombaton, 1:40-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyet az Eurosport Player élőben közvetít.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23