A hétvégén rendezik az idén újjáélesztett SEAT León Európa-kupa harmadik állomását, a helyszín a legendás silverstone-i pálya lesz, ahol nemrég még a forma-1-es csapatok kamionjai tanyáztak. Az F1-hez hasonlóan a SEAT-osok is teszteltek kicsit az angliai körön, igaz nem a hétvége után, hanem előtte.
A csapatok igen komoly csúszással, csak kevéssel a nürburgringi idénynyitó előtt kapták meg az új León Cup Racereket, így gyakorlásra, ismerkedésre, próbálgatásra nem nagyon volt lehetőség. A spanyol gyártó az utolsó pillanatra lett kész az autókkal, amit több esetben bosszantó műszaki gondokat eredményezett; kérdezzétek csak meg Wéber Gabit.
Egy szó mint száz, a résztvevőknek nagyon jól jött a teszt, ahol a versenyhétvégék nyomása és a szoros időbeosztás terhe nélkül dolgozhattak a technikán. A magyar színeket továbbra is két csapat, a B3 Racing és a Zengő Junior Team viszi az Eurocup-ban, és mindkét istálló részt vett a silverstone-i teszten.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A WTCC-t is megjárt Wéber Gabi (B3) egy drasztikusan felújított autóval utazott el Angliába, hiszen az elmúlt hétvégék során az ellenfelek helyett inkább csak a műszaki gondokkal, és leginkább a döglődő turbóval birkózott.
"Új motor, új turbó és új kábelezés. Már csak a szezont kellene újrakezdeni. A teszten 300 kilométert meg az autó, és minden hibátlanul működött. Ennyit egész évben nem mentem eddig" - írta Gabi a Facebookon.

Weber_motorcsere

Fotó: Eurosport

Az eddig használt motort a csapat visszaküldte a SEAT-nak, a spanyolok pedig megpróbálnak rájönni, mi okozta a sorozatos zűröket. Egyelőre tehát biztató a helyzet, csak kár, hogy két futam ment a levesbe, Gabi hátránya már 26 pont, amit csak egy hatalmas hajrával, és óriási szerencsével lehet behozni. Attól tartok, túl jó ez a mezőny egy ilyen csodához, hiszen ha Gábor az összes futamot megnyerné innentől, akkor sem lenne biztos, hogy be tud jönni Stian Paulsen és a többiek elé. De várjuk ki a végét...
Wéber csapattársa, Bús Edina is szorgosan körözött Silverstone-ban, és igyekezett minél több információt magába szívni a pályáról.
"Nehéz a pálya, de egyben nagyon izgalmas is. Még van mit tanulnom, némileg elmaradtam Wéber Gabi időitől, de remélem, a pénteki folytatás jó alakul majd. Nagyon bízom benne, hogy a turbók végre kibírják az egész hétvégét" - mondta a pillangókat imádó pilótahölgy, aki valami égi jelhez hasonlót is kapott Silverstone-ban.

Busedina_lepke_silv

Fotó: Eurosport

A Zengő Junior Team Angliában végre kiegészülhet, ifj. Ficza Ferenchez ugyanis Tóth Norbert is csatlakozhat, aki néhány napja teljesítette az induláshoz szükséges utolsó kritériumot, betöltötte 16. életévét. Az olasz gokartbajnokságban edződő pilóta autójával az utolsó pillanatban készült el a SEAT, de az angliai teszten már részt vehetett, és fontos első élményeket gyűjtött.

Tothnorbi_silv_test

Fotó: Eurosport

"Sokat várok magamtól! Az a cél, hogy folyamatosan fejlődjek, ismerkedjek az autóval és sokat gyorsuljunk, az, hogy ez eredményben mit jelent, azt nem tudom. Nagyon sűrű a mezőny, éppen ezért konkrét helyezést nem is mondanék, mindenesetre bizakodva állok a kihívás elé"- mondta Norbi még a teszt előtt.
Az összetettben jelenleg legjobban álló Ficza (8.) a teszt elején még kicsit küzdött az autóval, az intercoolernél leesett egy cső, de a srácok gyorsan megoldották, így Feri is körözhetett Silverstone-ban. Az eredményeket egyelőre sehol sem találtuk, úgyhogy valószínűleg tudatosan nem tették közzé a rendezők.
Összességében tehát a B3-nál arra készülnek, hogy végre legyen egy műszaki hibáktól mentes hétvégéjük, Ficza Feri a Salzburgban szerzett második helyre építene, Tóth Norbi pedig gyors tanulásban reménykedik az angliai SEAT Kupa forduló előtt.
A hétvége pénteken, magyar idő szerint 14:30-kor kezdődik a seatosok számára az első szabadedzéssel. Az első futamot szombaton 17:30-tól, a másodikat pedig vasárnap 15:00-tól rendezik, és ha minden igaz, ismét lesz élő közvetítés a SEAT Sport Youtube oldalán.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21