James Thompson múlt pénteken egész nap nyüstölte az S2000-es Lada Grantát Magny-Cours-ban, és mivel semmilyen műszaki probléma nem jelentkezett, s csapat bizakodva indult el Portimaoba, a WTCC utolsó európai állomásának helyszínére.
"A hungaroringi versenyhétvége során nagyon sok információt gyűjtöttünk az autóról, és arról, hogy milyen fejlesztésekre van szükség. Ezt követően visszatértünk a magny-cours-i gyárba, ahol új futóműalkatrészeket készítettünk, beszereltünk egy új és erősebb kormányszervó pumpát, és teljes átvizsgálásnak vetettük alá a motort" - összegezte az elmúlt szűk egy hónap eseményeit Max Maximenko csapatmenedzser.
Mivel műszaki gondok nem hátráltatták a franciaországi tesztet, Thompson végre a beállításokkal is foglalkozhatott, sőt egy versenyszimulációt is teljesített.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
"Sokkal jobbnak éreztem most az autót, mint a Hungaroringen, megbízhatóbb volt, és az egyensúlya is tetszett" - értékelt röviden Thompson.
"A csapat remek munkát végzett az autó fejlesztésével, sok kis apró és nagyobb dolgon is változtattak. A teszt eredményével elégedettek vagyunk, az autó gyors és megbízható volt, James pedig sokkal vezethetőbbnek tartotta, mint korábban. Azt nehéz lenne megmondani, hogy mennyire leszünk jók az ellenfelekhez viszonyítva, de előzetesen jó eredményekre számítunk" - zárta Maximenko.
A csapat jelenlegi helyzetében ez akár a célba érés is lehet, ám Maximenko valószínűleg inkább egy Q2-es eredményre vagy egy pontszerzésre gondolt.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05