Imago

Shedden: egy teljesen szürreális hangot hallottam

Shedden: egy teljesen szürreális hangot hallottam
By Eurosport

The 11/10/2018 at 14:23Updated The 11/10/2018 at 14:36

Gordon Shedden elmesélte, milyen volt találkozni a wuhani gumibálával

Gordon Shedden kapcsán háromszor is elhangzott az "életében először" kifejezés a wuhani hétvége során. A skót versenyző szombaton először állt dobogóra, majd vasárnap először szerzett pole-t és futamgyőzelmet az Oscaro WTCR Túraautó Világkupán.

Utóbbiért kegyetlenül meg kellett küzdenie, hiszen a kifejezetten gyors, ám néha még kissé hirtelen Denis Dupont kétszer is majdnem tönkretette a versenyét. A Cometoyou belga pilótája a rajt után kis híján keresztbe forgatta Sheddent, majd a futam felénél túl szűkre szabta az egyik sikánt, és a gumibálát valósággal felpasszírozta a háromszoros brit bajnok Audijára.

Elég bizarrul mutatott az eset, de az autók mozgásából ítélve simán lehet, hogy ez volt Shedden mákja, mert ha Dupont csillapítás nélkül találja telibe az autóját, valószínűleg mindketten kiesnek.

"A harmadik futamon Denis Dupont nekem jött az egyes kanyarban, de aztán nem elégedett meg ennyivel, később nem csak az autójával, de a gumibálákkal is rám támadott. Őrült pillanat volt, nagyon fura hangot hallottam az autóban. Egyike volt azoknak a szürreális pillanatoknak, és arra gondoltam: 'de hát biztosan nem mentem neki a guminak'. Aztán hirtelen megláttam, ahogy ott pattog a bála a pályán, és megértettem, mi történt" - mondta Shedden a TouringCarTimes-nak.

A skót hozzátette, nagyon hálás a csapatnak az elvégzett munkáért, végre egynek érezte magát az autóval, és nem úgy ült benne, mint egy utas.

Élete eddigi legjobb világkupás hétvégéje után Shedden 12. a bajnokságban, és harminc pont választja el a top10-től.

Gordon Shedden