Jó előjelekkel várhatjuk a magyar idő szerint 15:00-kor rajtoló második silverstone-i SEAT León kupa futamot, hiszen ezúttal is egy magyar pilóta indul majd az első rajtkockából. A tegnapi első versenyen, Julien Briché büntetése miatt ifj. Ficza Ferencé (Zengő Junior Team) volt a pole, amit maximálisan ki is használt, hiszen ugyanezen a helyen intették le.
Most a másik magyar csapat, a B3 Racing húzóembere, Wéber Gabi reménykedhet hasonló forgatókönyvben, hiszen a fordított rajtrácsos szabálynak köszönhetően ezúttal ő indul majd az első rajtkockából. A SEAT León Európa-kupában az időmérő első nyolc helyezettje fordul, a francia büntetésének köszönhetően pedig pont Gabi lett a nyolcadik.
A WTCC-t is megjárt pilóta tegnapi versenye viszont intő jel lehet, akkor ugyanis Gábort már az első körben kiforgatták, mielőtt megmutathatta volna, mire képes a motor- és turbócserén átesett León Cup Racerrel.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
A helyzete most annyival jobb, hogy nem a darálóból kell startolni, és ha jól reagál a lámpákra, akkor csak ordas parasztsággal lehet majd kitenni. A ő korábbi helyzetébe ezúttal pont Ficza Feri kerül, hiszen neki a nyolcadik rajtkocka jut a második futamra.
Feri korábban szórványos kritikákat kapott azért, hogy nem elég rámenős, ám tegnap nem érhette szó a ház elejét, hiszen az első körben egyből visszatámadott, és vissza is előzte az őt lerajtoló Pol Rosellt. Most a nyolcadik helyről indulva ismét megmutathatja, tud ő kemény lenni, ha arra van szükség.
A másik két magyaron sajnos nem segített a fordított rajtrács, Bús Edina a 20., Tóth Norbi pedig a 12. helyről kezdi a második futamot. 15:00-kor tehát rajt, és ha minden igaz, a SEAT Youtube oldalán élő közvetítés is lesz.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32