Remek hétvégét zártak a magyarok a silverstone-i SEAT León Európa-kupa fordulón, Wéber Gábor (B3 Racing) szezonjában pedig végre lezárult egy igen kellemetlen és balszerencsés időszak. Ifj. Ficza Ferenc (Zengő Junior Team) tegnapi győzelme után a WTCC-t és a Nürburgringi 24 órást is megjárt pilóta harmadik lett az igen eseménydús második futamon.
A fordított rajtrácsnak köszönhetően Gabi a pole pozícióból várhatta a kezdést, ám a rajt utáni intenzív tülekedésben lekényszerítették a pályáról, és visszacsúszott az ötödik helyre. Legalábbis a közvetítést nézve ez volt az ember érzése, ám a leintés után a magyar pilóta önkritikusan beszélt az esetről.
"Hideg gumin a rajt után kicsit sok volt a Becketts bejárata... Azután a mentés után végül is rendben van... Legalább a dobogó meglett, habár tempóból győzni kellett volna" - írta Gabi a Facebookon.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
Merthogy a dobogóra azért sikerült visszaküzdenie magát. Hat körrel a vége előtt Antonio Martinez és a korábbi GT Open menő Manuel Giao gyepálta egymást Gábor előtt, aki az új célegyenes előtti kanyarban (Club) bebújt az utóbbi mellé. Szerencséjére az előbbi alatt is éppen ebben a pillanatban adta meg magát a rajtnál megsérült León, így sikerült két helyet előrelépnie.

Weber_csata_silv_r2

Fotó: Eurosport

Az hajrában aztán a második helyen haladó Pol Roswellt is utolérte, sőt meg is szorongatta, ám megelőznie nem sikerült. Az elmúlt hétvégék balszerencséi után ez a harmadik hely jó eredmény Wébertől, ám ahogy ő is írta, megvolt a tempója a győzelemhez, és ez biztosan hagy majd benne némi hiányérzetet.
Szombati győzelme után Ficza Feri ezúttal a pontszerzésben jeleskedett, a nyolcadikról az ötödik helyre tudott feljönni, ami az összetett szempontjából jó hír. A SEAT Kupában sok múlik azon, mire képes az ember a fordított rajtrácsos futamokon.
Tóth Norbinak (Zengő Junior) ezúttal nem jött össze a szombati bravúr, nem sikerült pontot szereznie, pedig a rajtot követő kavarodásban a 12-ről hatodik helyig jött előre. A hajrában viszont a rutinosabb ellenfelek átléptek rajta, sőt, egy alkalommal Stian Paulsenre egy kicsit túl agresszíven csukta rá az ajtót, ami a SEAT Sport főnök Jaime Puig fejcsóválását is kiváltotta. A 16 éves újonc az utolsó körben ráadásul még meg is csúszott, és végül 12. helyen látta meg a kockást.

Toth_csata_silv_r2

Fotó: Eurosport

Bús Edina (B3 Racing) tegnaphoz hasonlóan ma is szorgosan lépkedett előre, ám a gyönge rajtpozíció sajnos behatárolta a lehetőségeit, végül 17-ként ért célba.
A futamot Stefano Comini nyerte és Roswell lett a második. A többi esélyes közül Giao a negyedik, Fran Rueda pedig a nyolcadik helyen ért célba. Nagyon rosszul járt viszont a Silverstone előtt a harmadik helyen álló Julien Brichet, a sor végéről induló francia ugyanis egy ütközést követően nyomott egy ralis bukfencet a sóderágyban. Érdemes megnézni, ritka látvány... De kiderült, masszív a León Cup Racer.
A hétvége előtti listavezető, a norvég Paulsen a Tóth Norbival történt koccanás után visszaesett, és végül nem ért célba.
Így aztán némileg átalakult az összetett: Comini átvette a vezetést, de csak egy pont az előnye Paulsennel szemben. Ficza Feri feljött a harmadik helyre, a zengős versenyző hat pontra van az első pozíciótól. Pol Roswell a negyedik, Manuel Giao pedig az ötödik. Wéber a 11., Bús Edina a 16., Tóth Norbi pedig a 22. helyen áll.
A második silverstone-i futam végeredménye:

Silv_R2_res

Fotó: Eurosport

Az összetett állása Silverstone után:

Osszetett_seat_silv

Fotó: Eurosport

WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33