Magyar szempontból fordulatos, és nem feltétlenül örömteli mederben folyt az első spa-francorchamps-i SEAT León Európa-kupa futam. Wéber Gábor (B3 Racing) a rajtnál két helyet veszített, ami később sorsdöntőnek bizonyult, hiszen az ötödik körben előtte ment össze Stefano Comini és Stian Paulsen, előbbi pedig Gabi autóját is eltalálta.
A magyar pilóta számára ezzel véget is ért a futam, a Zengő Junior Team versenyzői azonban tovább küzdöttek az ötödik-hatodik helyen.
A fiatal Tóth Norbert ezúttal kiválóan tartotta az időmérőn megszerzett helyezését és csapattársát, ifj. Ficza Ferencet is, aki mögötte ért célba. Bár tudjuk, hogy az autósportban rengeteg érdek feszül egymásnak, egy kicsit mégis meglepődtünk azon, hogy a Zengő Junior Team a hajrában nem fordította meg kettejük sorrendjét.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Ficza harcban van a bajnoki címért, ráadásul egyik nagy riválisa, Comini a baleset miatt nem szerzett pontot, így talán lett volna értelme a helycserének. Norbinak nem egy győzelemről vagy dobogós helyezésről kellett volna lemondania... De természetesen azt is meg kell érteni, hogy Tóth Norbi szponzorai sem azért fizetnek ki komoly összegeket, hogy aztán félreálljanak a csapattárs elől, a fiatal pilóta számára pedig komoly fegyvertény, hogy a jóval tapasztaltabb Ficza előtt tudott maradni.
A versenyt magát egyébként Julien Briché nyerte, Paulsen és Manuel Giao előtt. A negyedik magyar pilóta, Bús Edina (B3) a 17. helyig jött előre.
Aki ennél részletesebben is kíváncsi az első futam történéseire, annak íme a teljes közvetítés.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00