A hétközi teszt után ma a hivatalos program is megkezdődött a SEAT León Európa-kupa harmadik állomásán; Silverstone-ban pénteken két harminc perces szabadedzés vár az idén felélesztett márkakupa mezőnyére, és benne a négy magyar pilótára.
A B3 Racing és Zengő Junior Team versenyzői rendesen be is kezdtek az első menet alkalmával, Wéber Gábor (B3) és ifj. Ficza Ferenc (Zengő) kettős győzelmet aratott. Gabi autójában motort, turbót és kábelezést cseréltek az angliai verseny előtt, mivel sorozatok műszaki hibák hátráltatták, és úgy tűnik meglett az eredménye; a WTCC-t is megjárt pilóta hat tizeddel volt gyorsabb a másodiknál, és több mint 1.2 másodpercet adott a harmadiknak. A címvédő visszatért?
Azt a bizonyos hat tizedet egyébként pont Ficza kapta, aki a helyezéssel valószínűleg maximálisan elégedett, ám gyanítom, szeretne egy picit közelebb lenni Wéberhez. Egyedül Gabi futott 2:14-es kört, és csak Feri volt képes 2:15-ösre, mindenki más 16 vagy afölött teljesített.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Zengő Junior Teamnél más ok is volt az örömre, jól kezdett a csapat most bemutatkozó, mindössze 16 éves pilótája, Tóth Norbert is. A kevés autós tapasztalattal rendelkező gokartos sokáig a top 5 környékén lófrált, majd végül 9. lett, ami első edzésnek nem rossz.
A mezőny negyedik magyarja, Bús Edina a 16. helyen zárt,  a hölgyek között pedig második lett, mivel Marie Baus-Coppens kiválóan ment, és egy hatodik helyezést csípett el. Ha érkeznek friss hírek a magyarokról, azzal még kiegészítjük a cikket.
Ami a bajnokság éllovasait illeti: a listavezető Stian Paulsen elsőre nem találta a ritmust, csak 13. lett, 2.5 másodperccel elmaradva Gábortól. Az összetett második Stefano Comini egy hetedik (+1.7 sec), a harmadik Julien Briché pedig egy itt is egy harmadik (+1.2 sec) helyet szerzett.
A SEAT-os mezőny legközelebb magyar idő szerint 18:30-kor gurul pályára Silverstone-ban, amikor a második szabadedzést rendezik. Az első futam szombaton 17:30-kor, a második vasárnap 15:00-kor rajtol.
Az első silverstone-i szabadedzés végeredménye:

SLEC_FP1_silv

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21