Az időmérő edzést követő időszakot a Hungaroringen töltöttem az RCM Kupa csapatával, így nem volt lehetőségem részletesen összegyűjteni a kvalival kapcsolatban elhangzott véleményeket. Most ennek a pótlása következik, bár a látottak többé-kevésbé megfeleltek a papírformának, így csak kevesen kényszerültek rá a magyarázkodásra.
Az idei ötödik pole pozícióját szerző Pechito Lopez természetesen megint szerény volt. Mi más...
"Nem éreztem magabiztosnak magam a Q3 elején, mivel a Q1 és a Q2 között nem sikerült javítanom. Változtattunk egy-két dolgon az autón, de tartottam tőle, hogy nehéz lesz megverni Ma Qing Huat. Végül hat tizedet kellett javítanom az addigi legjobbomon, de összejött egy tökéletes kör. Közeledünk a bajnokság végéhez, és egyre nő rajtam a nyomás" - fogalmazott az argentin.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Ma Qing Hua többek között az emelte ki, mennyivel nehezíti meg a dolgát, hogy a többiekkel ellentétben ő nem lehetett ott az összes eddigi futamon, de beszélt a Q3-ban alkalmazott stratégiáról is.
"Először sikerült bejutnom a Q3-ban, úgyhogy inkább egy óvatosan gyors kört próbáltam menni a végén. Ennél egy picit azért jobbat is tudtam volna."
Muller csalódottan fogadta el a harmadik helyet, és kijelentette, lemondott a világbajnoki cím megszerzéséről.
"Jó kört futottam a Q3-ban, nem volt benne hiba, úgyhogy meg kell nézünk a telemetrián, hol veszítettem. Nagy nap lesz a holnapi, hiszen megszerezhetjük a gyártók bajnoki címét, de ami engem illet, én már inkább 2015-ön gondolkozom" - mondta a négyszeres világbajnok.
Sebastien Loeb elárulta, a Q2 végén egy kisebb elektromos hiba hátráltatta, ezért nem jött ki a második gyors körre, de szerencséjére nem előzte meg senki.

MICHELISZ_honda

Fotó: Eurosport

A Hondánál az optimizmusé volt a főszerep, kifejezetten örültek Michelisz Norbi remeklésének, és mindenki a sikeres fejlesztéseket dicsérte.
"Ez az időmérő is bizonyítja, hogy az első fejlesztőcsomag bevált. Önbizalommal nézünk a jövő elé, hiszen hamarosan újabb alkatrészek érkeznek, amelyen tovább javíthatják a Civic teljesítményét" - vélekedett Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke."A sanghaji hosszú körön is bizonyítottuk, van erő a motorban. Egy újabb lépést tettünk előre, és Suzukáig további fejlődést várható" - egészítette ki Daisuke Horiuchi, a Honda projekt vezetője.
Monteiro, Tarquini és Michelisz is dicsérte az autót, Mehdi Bennani pedig a jól sikerült stratégia miatt lelkendezett.
A Ladánál már sokkal kevesebb ok volt az örömködésre, a Granták visszacsúsztak a TC1-es mezőny végére, ám ez a legkevésbé sem lepte meg James Thompsont.
"Tudtuk, hogy szenvedni fogunk Sanghajban, mivel rengeteg időt veszítünk a hosszú egyenesekben, amit lehetetlen visszahozni a kanyargós részeken" - magyarázta Thommo.

MORBIDELLI_buko_sanghaj

Fotó: Eurosport

Sajnos magyarázkodnia kellett Gianni Morbidellinek is, hiszen az All-Inkl.com Chevrolet-k csak egy picivel mentek jobban a Ladáknál, és egyik sem jutott be a Q2-be.
"Rengeteg irányba próbáltunk elmenni, de sehogy sem sikerült megoldást találunk a problémáinkra; sem az érzésen, sem az eredményen nem tudtunk javítani. Ami igazán aggasztó, hogy a problémák az új gumik esetében is megmaradtak, és ez további fejvakarást okoz a csapatnak. Nagyon csalódott vagyok, főleg a szponzorom, a Camozzi miatt, hiszen a gyáruk alig pár kilométerre van a pályától, és rengeteg vendéget hívtak a hétvégére" - szomorkodott a tavalyi Superstars bajnok.
Morbidellivel ellentétben Dusan Borkovic bejutott a Q2-be, ám végül lemaradt a fordított rajtrácsos pole-ról. A szerb pilóta eredménye dicséretet érdemel annak ismeretében, hogy a Campos Racing milyen rövid idő alatt rakta össze az autóját a pekingi baleset után.
"Nem volt lehetőségünk rendesen tesztelni az autót a baleset után, ezért nem akartam nagy kockázatot vállalni. Örülök a hatodik soros rajthelynek, bár sajnálom, hogy nem sikerült megszereznem a fordított pole-t" - mondta Borkovic.
Tom Coronel helyett pedig inkább beszéljen a kvaliról készült videó:
Végül egy szép de szomorú hír: a WTCC komplett mezőnye kifejezte támogatását a suzukai F1-es futam óta kómában fekvő Jules Bianchi és családja felé. A pilóták egy közös fotót készítettek, amelyen mindenkinél van egy vörös kendő; utóbbi a fiatal franciáért izgulók egyik szimbóluma lett. Emellett valamennyi autóra felkerült a "Tous avec Jules" felirat (együtt Jules-ért), amelyet Jean Eric Vergne indított útjára.

Bianchiert_foto

Fotó: Eurosport

Holnap a két futammal zárul a sanghaji WTCC hétvége, a közvetítés 8:45-kor kezdődik az Eurosporton.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00