Michelisz_Usa_arc

Fotó: Eurosport

Sejtettük, hogy lesz lemaradás, de ennél talán kevesebbre számítottunk. A sanghaji WTCC hétvégét nyitó félórás teszten a gyári Hondák nyolc tizedet, Michelisz Norbi pedig majdnem három másodpercet kapott Yvan Mullertől, aki egy 1:55.643-as köridővel nyerte az edzést.
Kicsi riadalommal indult a teszt a Zengő Motorsport számára, ismét füstölni kezdett az autó, ami ráadásul Norbi szemének sem tett jót. Kijött, megnézték, és szerencsére nem volt nagy baj. Ezzel. Mert a beállítások sehogy sem akartak működni, Michelisz egyáltalán nem érezte jól magát az autóban, és ez eredményezte a 18. helyezést.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Megpróbáltuk a suzukai beállításokat, de az autó teljesen megváltozott a japán hétvégéhez képest. Olyan, mintha egy teljesen más Hondába ültem volna. Ahol nem kellett, ott alulkormányzott volt, a következő pillanatban pedig túlkormányzott lett. Egyszerűen nem volt két egyforma köröm, de egyforma kanyarom sem"  - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.
A magyar pilóta előzetesen arra számított, hogy a tizedik hely környékén végezhet a teszten (ott, ahol a gyári Hondák zártak), ám a 18. pozíció és a majd' három másodperces hátrány akkor is aggasztó, ha ez még csak egy használt gumin futott gyakorló menet volt.
"A srácok most megnézik, nem volt-e valami mechanikai probléma az autóval, mert ennyire rosszul nem is emlékszem, hogy valaha viselkedett volna a Civic" - zárta Norbi.
Fura kimondani, de talán az lenne a jobb, ha a zengős srácok találnának valami hibát, mert az megmagyarázná az autó viselkedését. Ha minden rendben, akkor viszont jöhet az útkeresés, amire holnap két fél órás edzés áll majd rendelkezésre. Nem túl sok, ellenben nagyon kevés.
A sanghaji WTCC hétvége magyar idő szerint holnap hajnal egykor folytatódik az első szabadedzéssel.
Fotó: Zeng
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48