QP_top3_aut

Fotó: Eurosport

A WTCC történetének legfurcsább időmérő edzés után azt hiszem mindenki számára érdekes, hogyan vélekedtek a résztvevők. Nos, abban megállapodhatunk, hogy a sportnak nem tesznek jót az ilyen események, és a versenyzők sem voltak elragadtatva az időmérő után.
Yvan Muller (pole pozíció)
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"Egy őrült és buta időmérő volt, de legalább számomra kedvezően alakult. Természetesen fontos a szélárnyék, de még mindig jobb anélkül kört futni, mint köridő nélkül maradni. Voltak, akik egyetlen gyors kört sem futottak, és olyanok, akik javíthattak volna, de nem tették. Fura volt az egész. A Q1-ben az első körömben hibáztam, aztán a következőben levágtam a sikánt, úgyhogy harmadszor is ki kellett jönnöm, hogy bejussak a Q2-be. Akkor viszont egy kb. tíz fős bolyba kerültem. Nem normális dolog az ilyen."
Tom Chilton (második helyezett)
"Talán sokakban felmerült a kérdés, hogy miért tartottam fel az egész sort a Q2-ben. Tudtam, hogy szélárnyék nélkül nem leszek elég gyors, mivel az előző körömben is lemaradtam Mullertől. A második kör előtt kíváncsi voltam, mennyi időnk van még hátra, és amikor közölték, hogy kevesebb mint három perc, megkérdeztem, fel tudnám-e tartani az egész sort. Végül pontosan ezt tettem, Gabriele pedig a szó szoros értelmében a lökhárítómat tolta. Végül sikerült, megspóroltunk egy szett gumit, és miénk az első sor. Nem segített volna, ha gyors kört futok, mert a mögöttem jövők a szélárnyékomban úgyis jobbak lettek volna."
Rob Huff (harmadik helyezett)
"Fantasztikus ez az eredmény, bár azt nem mondhatom, hogy sokat fejlődtünk, mert lemaradásunk még mindig óriási. Köszönetet kell mondanom a mellettem ülő srácoknak (Chilton és Muller), mert bár az első köröm gyors volt, a másodikban biztos hátrébb csúsztam volna. Érdekes időmérő volt, még sosem láttam olyat, hogy tíz autó egyesben halad szinte összeérve a kvalin. De most már ez is megtörtént."
Alex MacDowall (legjobb privát)
"Számunkra a lehető legjobb dolog történt. A Yokohama pole volt a cél, és az RML-hez hasonlóan mi is pénzfeldobással döntöttük el, hogy ki adjon szélárnyékot a másiknak. A Q2-ben az első körben én voltam a kedvezményezett, de lehetett volna jobb is a időmm. Összességében viszont boldog vagyok."
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00